Fotball , 31. januar 2011 , Copa del SolFC København - AalesundKjetil Rekdal , trener Aalesund

NFF har klare retningslinjer som forbyr trenere og aktive å gamble på kamper der de selv er involvert, altså er det forbudt å satse penger på eget lag ved spill i regi av Norsk Tipping og de øvrige odds-selskapene.

Dette var imidlertid en uskyldig sak i regi av Stranda IL, som også tidligere har drevet med dette for å få inn noen sårt tiltrengte kroner i kassa.

Men da Sunnmørsposten skrev om at Rekdal faktisk traff blink med sitt tips (8-0) og var kvalifisert til premie, var det mange som luktet Rekdal-blod.

Sunnmørsposten fikk en rekke henvendelser, både fra enkeltpersoner og fra journalister rundt om i det ganske land, der man lurte på om Rekdal virkelig hadde spilt «stort» på at AaFK skulle vinne akkurat 8-0. Mange trodde at Rekdal hadde levert inn sitt resultattips til et odds-selskap, og dermed hadde brutt alle regler.

Ville være grei

– Så dum er jeg ikke, jeg vet selvsagt at jeg ikke har lov til å satse penger på en kamp der min egen klubb er representert. Men dette gjorde jeg for å være grei med de ungdommene som hadde jobbet for idrettslaget sitt på Stranda stadion.

— Da vi kom ut av bussen ved stadion, var det min assistenttrener Kent Bergersen som ble stoppet og som betalte 20 kroner og avga sitt måltips. Han spurte om ikke jeg også ville bidra, og jeg måtte låne 20 kroner av «Kenta» for å få levere mitt tips. At noen vil prøve å mistenkeliggjøre mine intensjoner her, det skjønner jeg bare ikke, sier en lattermild Kjetil Rekdal.

Ikke gambling

– Dette er jo ikke gambling på et kampresultat, snarere et uttrykk for at Kjetil satte pris på måten han og AaFK ble mottatt på av strandarane, mener AaFKs sikkerhetssjef og utflyttet strandar, Øyvind Vebenstad.

Som tviler på at selv Kjetil Rekdal kunne ha «coachet» AaFK til å vinne nøyaktig 8-0. – Jeg leverte også inn et tips på 6-0, og det var resultatet da 90 minutter var spilt. At AaFK scoret to mål på overtid kunne selv ikke Kjetil ha forutsett, ler Vebenstad.

Fire tippet rett

Fotball-leder Leidulf Årvik i Stranda IL opplyser at Rekdal var en av fire som hadde tippet 8-0. Det ble loddtrekning mellom de fire, som Rekdal vant.

– Premiene var sponset, og besto av mye god lokal spekemat, middag for to på Ekebergrestauranten i Oslo (sponset av innehaveren, som er utflyttet strandar), samt noen VIP-billetter til en av de kommende AaFK-kampene på CLS, forteller Årvik.

– Jeg setter stor pris på god spekemat, og en middag i Oslo er også greit for meg som reiser så mye. Men VIP-billettene på AaFK-kamp ga jeg tilbake til Stranda IL, slik at klubben kan lodde dem ut ved en senere anledning, opplyser Kjetil Rekdal.