Justyna Kowalczyk har vært den store dronningen i Tour de Ski-historien, men søndagens avslutning skulle i stedet bli et mørkt kapittel i den polske stjernens karriere.

For med en og en halv kilometer igjen av etappen måtte Kowalczyk bryte etappen. Ifølge polske Eurosport besvimte Kowalczyk, før hun ble tatt til legeundersøkelse.

– Jeg aner ikke hva som skjedde. Men jeg har blitt fortalt at jeg lå i snøen og var bevisstløs i fire minutter, sier den polske langrennsstjernen til TV-kanalen TVP, skriver NRK.

– Jeg forsto ingenting under legesjekken siden alle legene snakket italiensk. Jeg har fått masse papirer på italiensk som vi skal gå gjennom senere, sa hun videre.

Hun skal ha vært sammen med sin bror på sykehuset.

— Justyna besvimte og ble transportert fra en snøscooter til en ambulanse, så til et lokalt sykehus for en sjekk. Heldigvis er situasjonen under kontroll, sier det polske landslagets assistenttrener Rafał Węgrzyn til den polske Fakt.

Skinstad var øyevitne

Langrennsjef Åge Skinstad var øyenvitne til de dramatiske scenene.

— Jeg så at hun sleit og gikk tungt før det. Det at hun brøt skjedde nøyaktig en og en halv kilometer før mål, sier Skinstad til NRK.

Kowalczyk har vunnet Tour de Ski fire ganger tidligere, men var ute av kampen om sammenlagtseieren før søndagens etappe. Da den polske løperen startet, var det med et mål om å beseire Ragnhild Haga i kampen om fjerdeplassen.

Det var imidlertid tidlig klart at Kowalczyk ikke ville vært i stand til å gi Haga kamp. TV-bildene viste at Kowalczyk tapte mer og mer tid til konkurrentene. Produsenten fanget imidlertid ikke opp at Kowalczyk besvimte.

Kowalczyk har vært en av de norske langrennsjentenes største konkurrenter i en årrekke, men har slitt denne sesongen. Nå vil tiden vise om 31-åringen vil rekke å komme tilbake i toppform før Falun-VM.