Sunday Times trykket i dag omfattende avsløringer om korrupsjon i stemmeprosessen som kulminerte med at Qatar ble tildelt fotball-VM.

Den velrenomerte avisens dokumentasjon er millioner av eposter sendt til og fra FIFA-topper. Enkelte av de epostene antyder at tidligere leder av det asiatiske fotballforbundet, Mohamed Bin Hammam, betalte ut store pengebeløp for å sikre at VM ble tildelt hans hjemland Qatar.

Leder av FIFAs etiske komité, Michael Garcia etterforsker om det var skittent spill i stemmegivningsprosessen. Nå åpner FIFAS visepresident Jim Boyce for at Qatar kan fratas mesterskapet, dersom Garcia og hans stab anbefaler det.

— Jeg ville ikke hatt noe problem i det hele tatt med det, dersom anbefalingen (fra Garcia) var en ny avstemning om 2022-VM, sier Boyce ifølge BBCs sportsredaktør Richard Burgess' Twitter-konto.

De andre landene som ønsket å arrangere VM i 2022, og som derfor potensielt vil være kandidater dersom FIFA trekker tilbake Qatar-tildelingen, er Australia, Japan, Qatar, Sør-Korea og USA.

I desember 2012 kunne Sepp Blatter offentliggjøre at Qatar blir første land i Midt-Østen til å arrangere fotball-VM. Nå kan planene ble avlyst. Her er han avbildet med Sheik Mohammed bin Hamad bin Khalifa Al Thani, da han overleverte Qatars VM-forslag. Foto: AP, Walter Bieri

Byggingen av stadioner er allerede langt på vei i Qatar. Etter planen skal 12 arenaer ferdigstilles i landet, som har 1,6 millioner innbyggere.Arbeidsforholdene til de som jobber med å bygge arenaene har forøvrig vært gjenstand for massiv kritikk.