Slåsskamper brøt ut da sannheten kom for en dag.

Tractor ledet 3-1 mot Naft med et kvarter å spille, men slet etter et rødt kort og mistet seieren etter å ha sluppet inn to mål på slutten. Det var likevel nok til å vinne ligaen, trodde både spillerne og tilskuerne.

Rapportene gikk ut på at hovedstadslaget Sepahan hadde spilt 2-2, og uavgjort var derfor nok til å vinne serien på målforskjell.

90.000 tilskuere var på kampen og hjemmelagets supportere feiret seieren. Flere tusen invaderte banen og klemte en jublende Tom Oliveira, Tractors portugisiske trener.

Forvirret kommentator

I virkeligheten hadde Sepahan vunnet sin kamp 2-0, og det ga laget ligagullet med ett poeng.

TV-kommentatoren som dekket kampen visste gullet var tapt, og skjønte ikke hvorfor publikum feiret.

— Noe absurd skjedde. Vi fulgte den andre kampen på TV i garderoben, men i det 87. minutt mistet vi dekningen til TV, internett og mobiltelefonene våre. Vi ble fortalt at kampen mellom Sepahan og Saipa endte 2-2, sier Nafts direktør Mansour Ghanbarzadeh, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Vi ble lurt

Tractor, Naft og Sepahan hadde alle sjansen til å vinne serien før siste runde, men Tractor hadde best målforskjell. Den hjalp fint lite ettersom laget spilte uavgjort, mens altså Sepahan vant sin kamp.

— Vi ble lurt, sa en sint Oliveira.

Da tilskuerne skjønte at ligagullet var tapt, brøt det ut slåsskamper og flere måtte få behandling. Spillerne ble låst inne i garderoben for deres egen sikkerhet.

Ghanbarzadeh mener saken må etterforskes.

— Selv vår trener gratulerte deres trener med gullet, sa han etterpå.

(©NTB)