Irans protest etter kvartfinaletapet mot Irak i asiamesterskapet i fotball ble søndag avvist etter et flere timer langt møte.

Iran påsto at Irak brukte en spiller som burde vært utestengt for doping. Alaa Abdulzehran testet positivt på et sentralstimulerende stoff da han i fjor spilte for den iranske klubben Traktor Sazi, men han er verken blitt suspendert eller utestengt.

– Protesten er avvist. De sier at spilleren får være med videre. Irak får spille mandag, mens vi må fly hjem, sa Irans delegasjonsleder Houshang Moghaddas.

Irak vant fredagens kvartfinale på straffespark etter en dramatisk kamp som endte 3-3 etter ekstraomganger.

Den positive prøven er bekreftet av dopinglaboratoriet i Köln, og en epostutveksling fra september viser at FIFA er informert om den positive prøven. Likevel har den ikke fått noe etterspill.

– Asias fotballforbund støtter spillere som doper seg, som doper seg og spiller kamper. Jeg vil ikke godta det, sa Moghaddas.

Disiplinærkomiteen i asiamesterskapet må på kort varsel ta stilling til protesten.

Trenerprofilen Carlos Queiroz leder det iranske laget. Foto: NTB scanpix

Det er ikke bare Iraks bruk av Abdulzehran iranerne er misfornøyd med. Landslagssjef Carlos Queiroz er svært misfornøyd med dommer Ben Williams, som viste ut Mehrdad Pooladi for filming i første omgang.– Den dommeren må utestenges på livstid. Vi vil legge fram dokumenter og DVD-opptak som viser hvorfor. Vi skulle bli mester her. Vi har jobbet med dette laget i fire år, og vi var klare. De ødela alt for oss, sa Moghaddas. (©NTB)