En arbeidsgruppe fra Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) anbefaler nå at VM i Qatar i 2022 skal avholdes i november og desember.

Det skriver flere internasjonale medier, inkludert BBC. Datoene som nå er foreslått av arbeidsgruppen, er 26. november til 23. desember, ifølge TV-kanalen.

– Vi var innom alle alternativene. Det er argumenter for og mot hvert av dem, men etter alle diskusjonene står vi igjen med en eneste løsning, og det er november og desember, sa FIFAs generalsekretær Jerome Valcke etter arbeidsgruppens møte, som ble avholdt i Qatars hovedstad Doha.

FIFA-PRESIDENT: Joseph Blatter er en av de som har det endelige ordet. Foto: Ap

At Qatar fikk fotball-VM, har vært omstridt og kontroversielt fra dag én. Anklagene om korrupsjon har haglet, men også de skyhøye temperaturene i landet har gjort valget vanskelig å forstå.Fotball-VM arrangeres normalt i sommermånedene juni og juli, men temperaturene i Qatar kan i denne perioden ligge på godt over 40 grader celsius. Derfor har FIFA i lengre tid forsøkt å finne en løsning på problemet.

Kollisjonskurs med toppligaene

Det er ventet at FIFA-styret vil fatte et endelig vedtak under sitt møte 19. og 20. mars.

Dersom anbefalingen tas til følge i Zürich i mars, vil det føre FIFA på kollisjonskurs med de store europeiske ligaene, som ville foretrukket at VM ble arrangert i april/mai.

I november og desember er de største europeiske ligaene, som Premier League, Bundesliga og La Liga, i full sving, og foreningen for europeiske klubber (ECA) har ikke gitt opp kampen mot at fotball-VM i Qatar i 2022 skal spilles på vintertid.

MISFORNØYD: Stokes mektige styreleder, Peter Coates, er en av britisk fotballs rikeste personer. Foto: Digitalsport

Stoke-leder raser mot FIFAStyreformann i Premier League-klubben Stoke, Peter Coates, beskriver situasjonen som en skandale.

– Det eneste forsonende med dette, er at vi ikke trenger å tenke på det så lenge. Planleggingen vil fortsette, og det vil være utrolig vanskelig. Det kunne ikke vært mer ødeleggende. Det kunne ikke vært mer rotete. Det er en skandale, sier Coates til BBC.

— Vår posisjon er uforandret. I samarbeid med EPFL (sammenslutningen av europeiske proffligaer) har vi utarbeidet et forslag som våre representanter vil presentere for arbeidsgruppen i FIFA. Vi ønsker at det blir grundig diskutert, sa en talsperson for ECA til nyhetsbyrået Reuters tidligere i februar.

Arbeidsgruppens leder, president i det asiatiske fotballforbundet Sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, har også anbefalt å forkorte selve turneringen med noen få dager. Et alternativ til "jule-VM", er å avholde mesterskapet i januar/februar, men det er trolig ikke aktuelt siden det vil kollidere med vinter-OL.

– Noen er bekymret, men uansett hvilken avgjørelse man faller ned på er det noen som vil stille spørsmål, sier sjeik Salman.