En belastningsskade i lårmuskulaturen skaper problemer for Jørgen Graabak. Han har slitt med den siden verdenscuphelgen i Chaux-Neuve i januar, men holdt skaden i sjakk frem mot VM i Falun.

Tirsdag gjennomførte Graabak en test han håpte ville gi svar på hvorfor kroppen ikke har fungert.

— Jeg er spent, og forhåpentligvis får jeg noen klare svar, sa Graabak.

- Og hva gjør du dersom testen viser at kroppen fortsatt ikke spiller på lag?

— Konsekvensen av det har jeg ikke tenkt på. Det er ikke noe alternativ. Og jeg stiller uansett til start, sa han tirsdag.

Onsdag kom kontrabeskjeden, og Graabak må avslutte sesongen. Han har gjort alt i sin makt for å stille på startstreken.

– Etter Falun har jeg blitt satt helt ut av spill. Kroppen hadde ikke sjans til å ta seg igjen. Jeg har gjort alt i min makt for å bli klar til festen på hjemmebane som var et av mine store mål for sesongen, men har etter dagens test besluttet at jeg står over resten av sesongen, sier Graabak.

Forverret seg i VM

Da Graabak tok sin første verdenscupseirer i Val di Fiemme visste han om skaden, men trodde han hadde fått has på problemet før mesterskapet i Sverige. Det slo feil ut og skaden ble verre.

— Sett i ettertid var det kanskje ikke så lurt å være med i VM, men det er vanskelig å ta en slik beslutning før et mesterskap som VM, sier Graabak.

Kommer sterkt tilbake

Selv om skuffelsen er stor over å ikke få avslutte sesongen på hjemmebane er Graabak fast bestemt på at han vil komme sterkt tilbake.

— Nå handler det først og fremst om å bli skadefri og finne ut grunnen til skaden slik at jeg kan unngå at det skjer igjen. Er det en ting jeg vet, så er det at jeg kommer sterkt tilbake, sier han.