Bryne — Viking 2-0

BRYNE (Aftenbladet): Etter 55 baklengsmål i 2014-sesongen måtte Bryne gjøre noe med lagets forsvarsspill. Og så langt ser den defensive terpingen ut til å bære frukter. Laget har bare fire baklengsmål på fem treningskamper, og slapp bare Viking til to skikkelige målsjanser i torsdagens treningskamp på Bryne. Derfor var både trener og spillere fornøyd med både prestasjonen og resultatet:

— Vi opptrådte solid, ligger godt med laget og nekter Vikings kantspillere å skjære inn i banen. Bortsett fra starten av kampen, der Viking løp fra oss en gang, synes jeg dette var oppløftende, sier trener Gaute Larsen til Aftenbladet.

Krevende økonomi

— Viking er et godt lag, men i dag klarte vi å stoppe dem. Vi var gode til å holde på ballen, og var hele tiden på let etter gode sjanser til å straffe dem. Du klarer ikke å ta alle overgangene, det skal du heller ikke, men vi valgte fornuftig, mener Larsen.

Samtidig medgir han at den økonomiske situasjonen er krevende.

— Det kom overraskende på alle at Bryne gikk med 2,5 millioner kroner i minus, meg inkludert, og jeg vet ikke helt hva dette vil føre til. Vi får prøve å gjøre det beste ut av sitasjonen, sier han.

- Bevisst lobb

Sabri Khattab, som scoret det første Bryne-målet mot Viking, sier at lobben som ga 1-0 var helt bevisst.

— Jeg så at Arild Østbø sto langt ute, og at han ikke gjorde noen forsøk på å rygge. Derfor prøvde jeg meg med en lobb fra langt hold. Det betalte seg, konstaterer midtbanespilleren.

Han medgir at seieren gir en boost for hele spillergruppen:

— Vi var veldig solide i dag, og lagkollektivet fungerer mye bedre enn i fjor. Vi hjelper hverandre og ser at det betaler seg. Jeg synes vi vinner fortjent, sier Khattab.

Nå ser han fram til en uke på spansk gras.

— Jeg gleder meg. Det skal bli godt å trene under gode forhold i varmere strøk.

Bryne reiser til La Manga onsdag og spiller to kamper i Spania, mot Follo og Kristiansund.