Bryne — Viking 2-0

BRYNE (Aftenbladet): Bortsett fra en liten periode av første omgang var Bryne best i det meste. Scoringer av Sabri Khattab og Viljar Vevatne, en i hver omgang, avgjorde kampen.

Slik var kampen

Spillemessig var det Viking som kom best i gang. De mørkeblå virket mer påskrudd fra start av og kom tidlig i gang med kombinasjonsspillet høyt i banen. Før det var spilt femten minutter hadde Steinthor Thorsteinsson fått to gode muligheter til å sende Viking i ledelsen. Først kom han helt alene med Anders Kristiansen i Bryne-målet. Islendingen forsøkte en lobb, men Kristiansen fikk slått ballen til hjørnespark.

Her burde islendingen scoret. Minutter senere var han frampå igjen. Denne gangen etter et innlegg fra Karol Mets på venstrekanten, men avslutningen gikk utenfor.

Brynes første målsjanse fikk Aram Khalili. Fra drøyt 20 meters hold forsøkte spissen seg. Ballen gikk via en Viking-spiller, men Østbø fikk en fot på ballen slik at den gikk over tverrliggeren.

Utover i kampen kom Bryne mer med og spillemessig jevnet det seg veldig ut. Det meste foregikk på midtbanen og ingen av lagene produserte noen store målsjanser.

Bryne tok over

Mot slutten av omgangen tok Bryne mer og mer over, og Viking jaget mer enn de spilte ball, og etter 37 minutter ble de straffet av hjemmelaget.

Sabri Khattab forsøkte seg med et langskudd fra drøyt 30 metters hold. Ballen gikk i en fin bue over Arild Østbø. Det virket som om Viking-keeperen feilberegnet buen på ballen. I tillegg var han feilplassert. Uansett svakt keeperspill av Østbø.

1-0 sto seg til pause, og Bryne hadde nok mest grunn til å være fornøyde med første omgang.

Elendig etter pause

Etter pause fortsatte Bryne å styre kampen. Selv om rødtrøyene hadde ballen mest, skapte de ikke veldig mange målsjanser. De var imidlertid effektive da de først fikk muligheten. 59 minutter ut i kampen kombinerte Viljar Vevatne på venstrekanten, dro seg innover i banen, og hamret ballen inn bak Østbø i Viking-målet.

Viking leverte en meget svak andre omgang. Feilpasningene florerte, bevegelsen var til tider fraværende og laget skapte ikke én eneste målsjanse.

Selv om Viking stilte med et litt b-preget mannskap, er det ingen tvil om at de mørkeblå har mye å jobbe med fram mot seriestart.

Bryne leverte nok en solid kamp defensivt og kan også være fornøyde med det de produserte framover i banen.

KAMPFAKTA

Bryne - Viking 2-0

Pause: 1-0

Aarbakkebanen, ca. 350 tilskuere.

Mål: 1-0 Sabri Khattab (37), 2-0 Viljar Vevatne (59)

Hjørnespark: 2-9

Sjanser: 3-2

Gult kort: Bjørnar Holmvik, Marius Lode, Bryne.

Dommer: Ole Gya, Helleland IL.

Bryne (4-4-2):

Anders Kristiansen - Vegar Landro, Marius Lode, Pål Fjelde, Viljar Vevatne - Bjørnar Holmvik, Henrik Breimyr, Sabri Khattab, Jon Helge Tveita - Oddbjørn Skartun (Robert Undheim inn etter 72 min.), Aram Khalili.

Viking (4-4-2):

Arild Østbø - Julian Veen Uldal (Rasmus Martinsen inn etter 61 min), Anthony Soares, (Kristoffer Haugen inn etter 46. min), Indridi Sigurdsson, Karol Mets - Zymer Bytyqi (Jon Dadi Bödvarsson inn etter 61 min), Magne Hoseth (Björn Daniel Sverrisson inn etter 61 min), Vidar Nisja, Yann-Erik de Lanlay (Martin Hummervoll inn etter 80 minutter) - Steinthor Thorsteinsson, Suleiman Abdullahi (Osita Chikere inn etter 61 min).