Når Gudmund Kongshavn er skadefri, så er han et klart førstevalg. Benny Lekström er en grei førstedivisjonskeeper, men også der viste han svakheter i fjor – og vi blir litt redde dersom han skal være førstekeeper.

*** LES OGSÅ: Stor tro på "Tromsøs Martin Ødegaard"**

Benny er en herlig type i garderoben og en fantastisk fyr opp mot supporterne, men nivået på spillet hans er ikke godt nok.

Forsvaret sliter med farten tross super-Norbye

I forsvaret settes det spørsmålstegn ved farta. Vi har en ny kaptein i 23 år gamle Simen Wangberg. Han har masse Tippeliga-erfaring og har vært delvis kaptein både i Brann og i Rosenborg. En klar leder bak der!

Magnar Ødegaard ser ut til å bli hans makker. Han har vært veldig god i Lillestrøm, men stort sett på backen. Det blir spennende å se hvordan det samarbeidet fungerer.

På høyreback har vi Hans Norbye – og alle vet hva han står for. Det er så mye fart der. Han er rå! Så har vi Kent-Are Antonsen på venstrebacken. På papiret ser førsterekka i TIL-forsvaret bra ut, men så får vi se om det holder.

Kommer til å savne Kind Bendiksen

På midtbanen er jo den største endringen at Kind Bendiksen er borte. Vi forventer at Remi Johansen tar mye av jobben hans i år. Marcus Hansson skal være et defensivt anker. Han har gjort det bra i Sverige, men det er jo ingen sikkerhet for at han vil gjøre det bra i Norge. Lars Gunnar Johnsen kan også få en viktig rolle sentralt på midten.

På kantene har vi Magnus Andersen, som er en kontinuitetsspiller og en meget god spiller. Han har utviklet seg enormt i TIL og har en vanvittig løpskapasitet. Thomas Drage er vel i utgangspunktet først på venstrekanten. Han har kanskje litt lite konkurranse der.

Remi Johansen og Zdenek Ondrasek feirer et mål i opprykkskampen mot Sandefjord i fjor. Foto: NTB Scanpix/Terje Pedersen

"Kobra" kan bøtte inn mål

Bak spissene, i en offensiv midtbanerolle, vil Gjermund Åsen blir et klart førstevalg, og på topp har Ondrasek potensiale til å score mange mål, men han må finne formen – og han må få serveringene.

Treneren vår er blant de beste i landet. Knallharde krav, motiverer laget, tar støyten hvis det går dårlig, og det virker som han har en evne til å snu litt på ting hvis det butter litt imot.

Så: Førsteelleveren til TIL bør kunne hamle opp med det meste, men det er spørsmålstegn ved bredden. Vi tipper en syvendeplass, men Tippeligaen er egentlig umulig å tippe.