Svømmestjernen Kosuke Kitajima (29) gledet seg til å møte Alexander Dale Oen i London-OL. – Jeg mistet min beste rival, sier japaneren.

I Beijing-OL for fire år siden måtte Dale Oen se seg slått av Kitajima på 100 meter bryst. Nå skulle den norske svømmestjernen ta revansj på favorittøvelsen i OL-bassenget, men den duellen ble det aldri noe av. Dale Oen døde brått på en treningsleir i USA 30. april.

– Jeg skulle virkelig ønske jeg kunne konkurrert mot Alex. Jeg føler at det er et tomrom i hjertet mitt. Jeg mistet min beste rival, og jeg visste at han virkelig ønsket å være med her , sa Kitajima på spørsmål fra NTB under pressekonferansen med de japanske svømmerne i deltakerlandsbyen i London onsdag

– Sjokkert

Alexander Dale Oen ble 26 år gammel. Han var blant Norges største gullhåp i London-OL. Obduksjonsrapporten viste at han døde av hjerteinfarkt som følge av blodpropp i en kransarterie.

– Jeg var i USA da jeg hørte det. Jeg ble sjokkert, og bortgangen hans gjorde meg trist , fortalte japaneren.

Den dobbelte OL-mesteren hyllet Dale Oen med en siste hilsen på Twitter etter at han hadde hørt om nordmannens bortgang.

«I sjokk etter dødsfallet til en god venn og en fantastisk konkurrent. RIP Alex», skrev han.

Favoritt

Kitajima tok OL-gull på 100— og 200 meter bryst både i Aten og Beijing. Nå er 29-åringen igjen gullfavoritt.

Kvalifiseringen til 100 meter bryst starter lørdag. Dale Oen ble verdensmester på øvelsen i fjor. Da var Kitajima litt unna toppformen og måtte nøye seg med fjerdeplass.

(©NTB)