Storebror Marius gikk i dag inn til seier i seniorklassen i kretsmesterskapet på Tromsø Skistadion. Med blant annet lillebror Mikael og mamma Siv Norø Salvesen som tilskuere var det en suveren Norø Ingebrigtsen som traff på 16 av 20 skudd på de fire skytingene over den 20 kilometer lange distansen.

— Dette var en viktig del av oppladningen til Norgescupen neste helg. Vinner jeg der er mulighetene store for å gå IBU-cup om to uker, og Norgescupen blir slik sett min døråpner, sa Marius Norø Ingebrigtsen til iTromsø noen minutter etter målgang.

IBU-cup er nivået under verdenscup, men fortsatt er det meget tøff konkurranse for å bli blant de seks norske løperne som får muligheten der.

— Jeg har hatt en utfordrende høst der jeg fikk noen litt negative svar tidlig i sesongen der jeg blant annet valgte å gå åpningsrennet selv om jeg ikke var helt frisk. Inn mot juleferien jeg har hatt i Tromsø valgte jeg derfor å ta noen grep, sier Lillehammer-bosatte Norø Ingebrigtsen til iTromsø.

Hentet inn gammel kjenning

24-åringen – som går for regionlaget Team Innlandet – valgte blant annet å ta helt treningsfri en uke etter at han kom til byen 15. desember.

— Jeg hadde kjørt kroppen ganske tungt med to økter om dagen siden 1. mai, og da responderte jeg veldig godt på å få en uke helt uten trening for å få litt overskudd. Fra 22. desember har jeg hatt kvalitetsøkter, sier Norø Ingebrigtsen.

I tillegg har han hentet inn en gammel kjenning som en sentral støttespiller for å finne ut hva som har gjort at prestasjonene ikke har vært så gode som han har ønsket i høst.

— I slutten av november engasjerte jeg Robin Øgård, som var med på å starte opp NTG-linja med skiskyting i Tromsø. Han var min første trener og jeg var veldig stor tillit til han. Jeg ønsker å bruke han fra 1. mai, men da var jeg på ett nytt lag og ville vise dem tillit. Men jeg ville uansett ha Robin med fordi jeg vet hvilken kompetanse han sitter inne med. Han har fått meg inn på riktig spor, og jeg kjenner kroppen responderer bra, sier Norø Ingebrigtsen til iTromsø.

Støtter hverandre

Lillebror Mikael fikk sitt gjennombrudd på norsk toppnivå i 2015. Nå tror han storebror kan få sitt gjennombrudd i 2016. — Hvis Marius fortsetter å gå inn for det, og tror på det selv tror jeg han vil klare det. Alle i familien har tro på at han vil få det til fordi vi vet at han er god nok, sier Mikael Norø Ingebrigtsen til iTromsø i det Marius er inne på standplass til sin tredje av fire skytinger.

— Jeg får ikke sett han i aksjon så ofte, så derfor ønsket jeg å ta muligheten i dag. Til daglig følger jeg rennene hans så godt jeg kan via nettet, og ellers snakker vi om alt i hver sin idrett. Vi støtter hverandre på den måten, og det har hjulpet oss begge å være åpen om hva som er vanskelig og utfordrende, men samtidig hva man mestrer, sier Mikael Norø Ingebrigtsen som har hatt en kort skiskytterkarriere da han blant annet ble kretsmester som 10-åring.

— Mikael gjorde det rette valget med fotballen. Han sov med en ball da han var fem år gammel, og hadde nok ikke helt interessen for skiskyting som skulle til, mener Marius, som setter pris på samtalene med lillebroren.

— Vi deler litt broderlige tips innimellom. Jeg har dog ikke for mye peiling på hvordan fotballspillere trener. Men jeg ser alle kampene hans, sier Marius Norø Ingebrigtsen.

Får reisestøtte

Han representerer denne sesongen igjen Tromsø Skiskytterlag etter å ha gått for Sirdal. Det betyr mye for klubben.

— For oss er det veldig artig at vi har en seniorløper, for det har vi ikke utenom han. For kretsens del betyr det at vi har en bedre mulighet til å stille et godt lag på stafetten i NM, sier Steinar Vaadal, leder i skiskytterlaget om løperen som får mer enn bare gode ord fra klubben.

— Vi gir reisestøtte til alle juniorer og seniorer som er med i nasjonale renn, og det inkluderer Marius, sier Vaadal til iTromsø.

Totalt er det 70 aktive utøver med i Tromsø Skiskytterlag, noe som gjør klubben størst nord for Trondheim og blant de største i landet.

— Totalt har vi hatt 60 funksjonærer i aksjon i dag, og vi er veldig glade for at forholdene ble så gode som de ble, sier Vaadal.