SUNDERLAND — LIVERPOOL 0-1

Sunderland lå nest sist på tabellen før kampen med kun tre seirer på 18 forsøk. Dette var et oppgjør Liverpool burde vinne for å henge med i toppen, og fansen var håpefulle etter den sterke 1-0-seieren mot Leicester lørdag (2. juledag).

Da ble Benteke matchvinner, og onsdag ble han det igjen i 1-0-seieren borte mot Sunderland.

— Forhåpentlig kan jeg fortsette på denne måten, sa Benteke i et intervju vist på TV 2 Sport Premium.

— Det er en vanskelig plass å komme til, så vi er storfornøyde med å dra hjem med tre poeng, sa Adam Lallana som hadde målgivende.

Liverpool klatrer dermed til 7. plass på tabellen, fem poeng bak Tottenham på 4. plass.

— Det var hardt arbeid, men vi var det beste laget. Seks poeng og to kamper uten baklengs, da er vi fornøyd og drar hjem og feirer nyttårsaften, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

For Sunderland ser det tungt ut, de har 7 poeng opp til trygg plass.

Sjanserikt

Jermain Defoe hadde den første virkelig store sjansen etter 15 minutter da han fikk skutt fra 17 meter, men Liverpool-keeper Simon Mignolet fikk slått til corner.

Liverpool var også farlige. Roberto Firminos skuddforsøk etter 25 minutter smalt i stolpen etter å ha vært innom fingertuppen til keeper Vito Mannone.

Det var en fartsfylt og spennende kamp. 33 minutter var spilt da tidligere Liverpool-spiss Fabio Borini holdt på å gi Sunderland ledelsen, men skuddet strøk like utenfor stolpen.

Så var Firmino nær med en heading for gjestene, men Mannone ryddet unna igjen. Dermed sto det 0-0 ved pause.

Drømmestart

Liverpool fikk en drømmestart på 2. omgang. Drøyt 20 sekunder var spilt da ballen ble spilt igjennom til Christian Benteke, som satte ballen i mål til ellevill jubel fra bortefansen.

Liverpool levde farlig noen ganger mot slutten, men holdt ut og sikret tre nye poeng.

Benteke burde blitt tomålsscorer på overtid da han kom helt alene, men forsøket gikk rett på keeper. Liverpool-fansen tilgir han nok for den missen.