Liverpool-spissen Daniel Sturridge er en av Liverpools viktigste spillere. Men da må han være frisk, og det har han ikke vært mye de siste årene.

Skader har satt den engelske spissen tilbake, men nå virker det som om det nærmer seg for 26-åringen.

— Jeg er klar!

Twitter skrev han, etter at han hadde sett lagkameratene slå ligaleder Leicester 1-0, at han nå er klar.

— Perfekt julegave fra guttene med en seier. Forresten, jeg er tilbake i trening og er klar, skrev Sturridge.

Skader har gjort at antallet feiringer så langt har blitt begrenset for Daniel Sturridge. Foto: Reuters

Men selv om spissen som har 44 mål på 73 kamper i den røde drakten føler seg klar til kamp mot Sunderland onsdag kveld, vil ikke manager Jürgen Klopp ta noen sjanser.

Ifølge Liverpool Echo sier Klopp at Sturridge nå er inne i sitt hardeste treningsregime under spissens tre år i klubben.

— Nå må han trene

— Det er det samme som Daniel sa for fire uker siden, sier Klopp, og viser til da Sturridge etter et to måneder langt skadeavbrekk ble skadet på nytt igjen i starten av desember.

— Hvis vi lar han spille også spør du han igjen, så svarer han det samme. Nå må han trene. Vi kan ikke gjøre noe med situasjonen hans, vi må bare trene ham opp, sier Klopp.

Ifølge Liverpool Echo sier Klopp at han ikke vil se Sturridge på trening engang, i frykt for å bli fristet til å bruke han i kamp.

— Vi må være veldig, veldig tålmodig med Daniel. Vi må vente, vi må trene, og gi kroppen riktig informasjon. Da kan han spille, sier Liverpools tyske trener.

- Hvis dere ønsker å drepe meg, bruk en kniv

— Hvis vi gjør det, kan vi kanskje endre på dette. Hvis ikke vil vi sitte her og snakke om Daniel Sturridge i ti år fremover.

De fleste kampene i runde 19 i Premier League går mandag ettermiddag og kveld, men Liverpool spiller sin kamp først onsdag når Sunderland er motstander. Klopps gutter kommer fra et godt resultat mot Leicester, og et Liverpool som har vaklet defensivt ble det første laget denne sesongen til å hindre Claudio Ranieris gutter fra å score mål.

Samtidig er det noen risikable pasninger fra bakre ledd tyskeren vil ha seg frabedt.

— Både Sakho og Skrtel spilte de pasningene. Jeg sa til dem "hvis dere ønsker å drepe meg, bruk en kniv. Ikke spill de pasningene, dere trenger ikke det", sier Klopp.

Følg dagens Premier League-runde direkte her!