Sergio Agüero og nykommer Nolito sørget med to scoringer hver for at Manchester City holder følge med byrival United i Premier League. Laget tok en sterk 4-1-seier borte mot Stoke.

– Vi spilte en utrolig god kamp. Lagmoralen var på topp fra første minutt. De første ti minuttene etter pause var tøffe, men vi klarte å skape mange sjanser, sa Pablo Zabaleta etter kampslutt, ifølgeBBC.

City-manager Pep Guardiola fikk spørsmål om hva han likte mest med seieren.

– Alt. Vi er så glade nå, sa spanjolen til Sky Sports.

I en jevn kamp var det gjestene fra Manchester som trakk det lengste strået på Stokes hjemmebane, en vrien arena å komme til for de fleste lag.

Agüero-scoringer i det 27. og 36. minutt sendte Pep Guardiolas mannskap opp i en 2-0-ledelse før pause, men tidligere Pep Guardiola-elev Bojan Krkic reduserte fire minutter etter pause. Vertene presset på for 2-2, men i stedet var det bortelaget som punkterte kampen. Nykommer Nolito scoret to ganger mot slutten. Dermed har de lyseblå seks poeng etter to spilte seriekamper, samme poengsum som rivalen United. City topper tabellen på bedre målforskjell før resten av helgens kamper.

Straffespark

Sergio Agüero er oppe på tre seriemål etter to kamper. Argentineren scoret også da Sunderland ble slått 2-1 i første serierunde.

Begge lag kom til gode muligheter i et fartsfylt oppgjør lørdag. Joe Allen og nevnte Krkic kom til muligheter for Stoke før pause, men uten å finne nettmaskene. Dét gjorde derimot Agüero. Manchester City fikk først straffe etter 26 minutter, da Stokes Ryan Shawcross holdt Nicolás Otamendi inne i boksen. Mike Dean pekte på straffemerket, og Agüero var sikker som banken.

Ni minutter etter doblet argentineren ledelsen, også denne gang etter en dødball. Kevin De Bruyne slo inn, Agüero steg til værs, og Stoke-forsvaret måtte skuffet se på at formspissen stanget inn 2-0 i venstre kryss.

Bojan-mål

Stoke ville ha straffespark få minutter etter, da Joe Allen gikk ned etter en duell inne i feltet, men vertene fikk ikke gehør fra dommer Dean.

Etter hvilen svarte Stoke umiddelbart. Mike Dean mente Raheem Sterling holdt Ryan Shawcross, og pipeblåseren blåste for dagens annet straffespark. Bojan Krkic, som spilte under City-manager Guardiola i Barcelona tidligere i karrieren, dunket ballen i mål til 1-2. Stoke ville ha en straffe til ti minutter før slutt, men dommer Dean gikk ikke med på at Jonathan Walters ble stoppet på ulovlig vis inne i boksen.

Hjemmelaget maktet ikke å mobilisere en skikkelig sluttspurt. Dét utnyttet Manchester City, som kunne juble for både 3-1 og 4-1 da innbytter Nolito satte inn to kjappe scoringer fra kort hold på tampen.