Petter Northug forbereder seg til den nye sesongen i Val Senales i Italia. Samtidig har han fortsatt ikke skrevet under på representasjonsavtalen med Norges Skiforbund.

Blir ikke partene enige, blir det ikke noe VM på Northug.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier følgende om forhandlingene med Northug:

– Da Petter brøt ut av landslaget, for å bruke det eksempelet, så var det jo fordi han måtte motivere seg med andre ting. Og hva er det vi sitter og krangler om nå? Jo, vi sitter og krangler om kroner, sier Løfshus til Dagbladet.

Løfshus sier at han håper Northug stiller til VM, men at han, slik situasjonen er blitt, ikke har Northug med i planene for sesongen.

Uenighet om kleskolleksjon

Som Adresseavisen har omtalt, går diskusjonen går nå på hvorvidt Northug skal få selge sin egen kleskolleksjon under sesongen.

– Det handler om å beskytte idrettens markedsretttigheter. Skiforbundet eier samtlige markedsrettigheter til løpere som til enhver tid er uttatt på forbundets landslag eller representasjonslag, sa generalsekretær Stein Opsal til Adresseavisen nylig.

— Det er jo ikke noe nytt det, de reglene har vi hatt så lenge skiforbundet og Norges Idrettsforbund har eksistert. Det handler om markedsrettigheter og den norske idrettsmodellen. Hvis det er noen i Mosvika som syns at den har fungert dårlig, så er det greit for meg, men jeg er i hvert fall uenig, sier Løfshus til Dagbladet.

Skiforbundet skal ha gått med på at Northug får profilere sin hovedsponsor Coop på sesongåpningen på Beitostølen i slutten av november, men etter det må han gå med landslagsdrakten frem til 1. mai.

Petter Northug brøt ut fra landslaget i mai 2013, men ble enig om en representasjonsavtale med skiforbundet som var gjeldende forrige sesong.

Northugs manager Are Sørum Langås ønsker overfor Dagbladet ikke å kommentere Løfshus' uttalelser.