Den tidligere verdens— og olympiske mesteren i langrenn har start allerede 07.30 på morgenen lørdag. Da venter drøye ni mil på sjefen i Team LeasePlan OG, som langrennslaget hans heter.

Alsgaard kommer garantert til å treffe mange gamle langrennsutøvere på sin vei over fjellet fra Rena til Lillehammer.

Han får i alle fall følge av tidligere aktive utøvere i andre idretter og folk fra TV- og underholdningsbransjen, som Bjørg Eva Jensen, Erik Solér, Jon Almaas, Sigurd Sollien, Kjetil André Aamodt og Håvard Bjerkeli.

Fra skøyter til sykkel

Bjørg Eva Jensen tok i sin tid OL-gull i skøyter i Lake Placid. Hun starter for Asker Sykkelklubb. Veteranen har syklet i mange år nå og er en av de sprekeste kvinnene her i landet.

Kjetil André Aamodt har engasjert seg som ambassadør for ja til OL i 2022. Likevel har han att seg tid til å trene mellom slagene. Aamodt gleder seg over at Lillehammer virkelig ble satt på kartet etter OL i 1994. ## Vil vinne igjen

Lars Ragnar Manengen vant Birkebeinerrittet i 2012. Manengen sier han er spent på formen i år, men sykler for å vinne. Han ser aldri på startlistene før han sykler ritt, men vet at Fredrik Ericsson, vinneren av CykleVasan, stiller til start.

- Det kan bli en tøff konkurrent, kommenterer han.

På kvinnesiden er det sterke navn som Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Heidi Rosasen Sandstø og Borghild Løvset.