José Mourinhos gutter var fra før klar for cupspillet, men trengte seier for å være trygg på å knipe 1.-plassen i gruppen. London-laget tok tidlig ledelsen i en kamp det dominerte på eget gress.

– Vi blir stadig bedre. Det var viktig for oss å toppe gruppen. Det er flere gode lag som har vunnet sine grupper, sa Chelseas John Terry ifølge UEFA.com.

Etter en bra Chelsea-start var det Demba Ba som fikk presset Steaua-forsvarer Daniel Georgievski til å sette ballen i eget mål. Scoringen kom etter en corner i det 11. minuttet.

– Manageren ba meg om å komme meg til bakre stolpe på cornere, og det var det jeg gjorde, forklarte Ba.

Steaua skapte også sine sjanser på Stamford Bridge, men vertene hadde overtaket og var nærmere å doble ledelsen enn gjestene var utligning. Med 12 poeng er Chelsea førsteseedet til trekningen av åttedelsfinalene.

Schalke-seier

Schalke har hatt en mer kronglete vei mot avansement, men vant da det gjaldt som mest i onsdagens kamp.

Basel ble redusert til 10 mann da Ivan Ivanov ble utvist i det 32. minuttet. Deretter var hjemmelaget best. Stortalentet Julian Draxler gjorde 1-0 i det 51. minuttet, og seks minutter senere var Joël Matip på farten og satte inn 2-0. – Vi visste hva som sto på spill. Vi må fortsette å jobbe hardt og prestere oftere på et høyt nivå, sa Matip.

Hans mål skulle riktig nok vært annullert da fire Schalke-spillere var i offside da frisparket ble slått av Jefferson Farfán.

Gjestene fra Sveits trengte uavgjort for å gå videre fra gruppespillet, men maktet ikke å sette Schalke under tilstrekkelig press. Det tyske laget har aldri avgitt poeng i en mesterligakamp det har ledet med to mål. (©NTB)

Fakta gruppe E:

Chelsea (England) – Steaua Bucuresti (Romania) 1-0 (1-0) Mål: 1-0 Daniel Georgievski (selvmål 11).

Schalke (Tyskland) – Basel (Sveits) 2-0 (0-0) Mål: 1-0 Julian Draxler (51), 2-0 Joël Matip (57).

• Milan

Gruppevinnerne trekkes mot gruppetoerne og spiller på hjemmebane i andre kamp.

Chelsea spillerne kan se fram til åttedelsfinale i turneringen laget vant i 2012. Foto: Stefan Wermuth / Reuters