NAPOLI — ARSENAL 2-0

MARSEILLE - BORUSSIA DORTMUND 1-2

Det var fullt drama i «dødens gruppe», gruppe F. Arsenal toppet før siste runde med 12 poeng, foran Borussia Dortmund og Napoli med 9. Utgangspunktet var dette:

Napoli risikerte å bli nummer tre selv om laget slo Arsenal. Dersom både Napoli og Borussia Dortmund vant sine kamper, måtte den italienske klubben slå Arsenal med tre mål for å gå forbi. Tok Marseille sine første poeng mot Borussia Dortmund, gikk Napoli videre med seier og eventuelt uavgjort.

Drømmestart

Forrige sesongs tapende finalist Borussia Dortmund fikk en drømmestart borte mot Marseille. Kun fire minutter var spilt da Robert Lewandowski ordnet borteledelse.

Nå så det stygt ut for Napoli. Med Dortmund-seier måtte de slå Arsenal med tre mål eller mer.

Napoli-fansen fattet nytt håp da nyheten kom om at Marseille hadde utlignet til 1-1. Souleymane Diawara headet inn fra kort hold etter 14 minutter.

For Arsenal var uavgjort godt nok. Men midtveis i 1. omgang hadde Olivier Giroud en god mulighet til å gi «Gunners» ledelsen. Skuddet fra skrått hold ble avverget av Napoli-keeper Rafael.

Ved pause sto det 0-0 i Napoli, og 1-1 i Marseille. Med dette var Arsenal og Borussia Dortmund videre. Dortmunds vinnersjanse økte da Marseille ble redusert til ti mann da Dimitri Payet fikk sitt andre gule kort etter 33 minutters spill.

Higuain-scoring

Etter 73 minutter, brøt jubelen løs i Napoli. Gonzalo Higuain banket inn scoringen etter fint samspill med Jose Callejon.

Nå var Dortmund ute.

Kvarteret før slutt ble Arsenal redusert til ti mann da Mikel Arteta pådro seg sitt andre gule kort.

Sen tysk scoring

Dette så lyst ut for Napoli, men så kom scoringen i Marseille i det 87. minutt: Kevin Grosskreutz scoret etter pasning fra Julian Schieber.

Nå var plutselig Napoli ute. Det hjalp heller ikke at Jose Callejon ordnet 2-0 tre minutter på overtid.

Det endte 2-0 til Napoli og 2-1 til Dortmund. Dermed er det Arsenal og Dortmund som avansererer til cupspillet i Champions League.

Napoli må nøye seg med Europaliga. Hadde de scoret ett mål til, ville Arsenal vært ute.

Dødens gruppe endte med tre lag på 12 poeng, med Borussia Dortmund som gruppevinner. Napoli må spille Europaliga sammen med blant andre Serie A-kollega Juventus etter jul.

– Det er vanskelig å forklare hvor dypt skuffet vi er. Uansett viste vi at vi er et skikkelig lag. Nå må vi jobbe videre og se mot europaligaen. Gruppen vår var utrolig, og vi matchet to fantastiske lag. Vi er ute, men med hevet hode, sa Napoli-backen Christian Maggio ifølge UEFA.com.

– Jeg føler med Napoli. Det var en vanskelig gruppe, og tre lag endte med 12 poeng. Ett lag måtte ut, og de kan føle seg veldig tøft behandlet over å bli det laget, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Fakta gruppe F:

Marseille (Frankrike) – Borussia Dortmund (Tyskland) 1-2 (1-1) Mål: 0-1 Robert Lewandowski (4), 1-1 Souleymane Diawara (14), 1-2 Kevin Grosskreutz (86).

Rødt kort: Dimitri Payet (34), Marseille.

Napoli (Italia) – Arsenal (England) 2-0 (0-0) Mål: 1-0 Gonzalo Higuaín (73), 2-0 José Callejón (90).

Rødt kort: Mikel Arteta (76), Arsenal.