Etter Chelseas 1-3-tap mot Southampton i begynnelsen av oktober snakket Jose Mourinho uavbrutt i sju minutter, etter å ha fått ett eneste spørsmål fra Sky Sports reporter.

Svaret til Mourinho inneholdt både en liten forsvarstale og krass kritikk mot dommer Robert Madley.

BAKGRUNN:

– Dommere er redde for å gi avgjørelser i Chelseas favør. På 1-1 er det klar straffe og nok en gang får vi den ikke. Hvis FA vil straffe meg er det bare å gjøre det. De straffer ingen andre managere, sa Mourinho.

– Klare straffer gis ikke, selv i Champions League i en kamp vi taper 2-1. Da fikk vi ikke straffe i det siste minuttet. Straffen i denne kampen er meget avgjørende, for i det øyeblikket kollapser spillerne. Det var en klar straffe, og da mistet vi enda mer selvtillit, sa han.

FA varslet raskt at de ville se på uttalelsen. Nå offentliggjør det engelske fotballforbundet på sine hjemmesider at Mourinho er straffet. Portugiseren får en bot på omtrent 620 000 kroner. Hvis han gjør det samme én gang til før 13. oktober 2016 vil han få én kamps karantene.

Chelseas sesongstart har vært svært svak. Mens Liverpool valgte å sparke Brendan Rodgers, har Chelsea foreløpig gitt Jose Mourinho tillit. Les mer om det her: