RIO DE JANEIRO (fvn.no): Lørdag fikk i det minste Norge et plaster på såret da de knuste Nederland 36-26 i bronsefinalen.

— I dag synes jeg vi spiller skikkelig godt. Jeg er stolt over at vi reiser oss etter tapet for Russland, for det var tungt, sier Camilla Herrem.

Hun følte seg som en syndebukk, og mente at hun hadde sviktet alle da hun misset skuddet i sluttsekundene av semifinalen torsdag, som kunne gitt nye ekstraomganger. Den ydmyke holdningen ga uttelling i sosiale medier.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

— Skuddmissen sitter fortsatt i

— Jeg har fått så sinnssykt mange meldinger på Facebook, Instagram og overalt de siste to dagene. Jeg er sinnssykt takknemlig for at folk har støttet meg. Det setter jeg utrolig stor pris på, sier Herrem i møte med den norske pressen etter Nederland-kampen.

Torsdag var hun fryktelig langt nede, men lørdag var hun tilbake i sitt sedvanlig gode humør med mye smil og latter.

— Men skuddmissen sitter fortsatt i der inne. Det er tøft. Men jeg er utrolig stolt over at vi klarte å ta denne medaljen her, sier rogalendingen.

LES OGSÅ:

Kantene storspilte

I likhet med sin kollega på motsatt kant, Amanda Kurtovic, fikk hun gode arbeidsforhold med mange baller å jobbe med, både i kontra og på kanten.

— Jeg synes alltid vi er flinkere til å bre spillet utover jo lenger ut vi kommer i mesterskap, og i dag fikk vi mange gode baller å jobbe med. Det gjaldt bare for oss å sett dem i mål, sier Herrem.

Hun scoret fire mål mens Amanda Kurtovic leverte sin beste kamp i mesterskapet og bidro med seks mål.

— Amanda spiller knallbra. I dag viser hun hvordan hun er som spiller. Det gjelder bare å gi henne de rette ballene å jobbe med, og så ender det som dette i hver kamp, sier Herrem.

— Jentene skal ha æren

Selv var Kurtovic enig i at dette var hennes beste kamp.

— Jeg er fornøyd, men det skal jentene ha æren for. Jeg får mange innspill, noe jeg er avhengig av. Jeg er veldig fornøyd med at vi klarte å reise oss fra nederlaget for to dager siden, og ta denne bronsen, sier Kurtovic.