– Jeg ønsker å bidra slik som Huseklepp gjorde. Men Huseklepp er Huseklepp, jeg må gjøre det på min måte, jeg vil ikke bli sammenlignet direkte med ham, sier Diego Guastavino.

15 mål

Den lettbente teknikeren er klar for sin tredje sesong i den røde drakten. Debuthøsten i 2009 leverte han til godkjent, fjoråret var mer opp og ned. Steinar Nilsen, som hadde lokket ham til Bergen, forsvant.

Det samme gjorde gløden og motivasjonen til Guastavino. Han var ut og inn av laget, både på grunn av skader og utenomsportslige grunner – han likte seg ikke i Bergen. I fjor sommer gikk det så langt at angriperen ønsket seg vekk. Nå er det andre boller.

– Spillerne her sier at de aldri har sett ham så smilende og snakkesalig som akkurat nå. Hvis han ser lei seg ut, er det fordi han er skadet , forklarer Rune Skarsfjord.

– Jeg kjenner klubben bedre nå og føler meg mer til rette. Motivasjonen min er absolutt på topp, smiler 26-åringen.

Da han ble hentet fra Lyn for halvannet år siden, trodde hele Fotball-Norge at Erik Huseklepp skulle bli solgt innen kort tid. Diego Guastavino ble sett på som en erstatter på sikt. I stedet fikk de halvannet år sammen. Noen kamper var de glitrende i tospann, andre forferdelige. Uruguayaneren godtar at han nå må ta ansvar for nettsus. De to siste sesongene har han stoppet på ni seriemål.

– Jeg håper å score så mange som mulig. 15 bør være realistisk, å score mål er det viktigste for en spiss, sier Guastavino gjennom tolk Carl-Erik Torp.

Mer effektiv

BT har sett på antall spilleminutter Diego Guastavino har hatt i serien i 2009 (første halvdel i Lyn) og 2010. Tallene viser at han trenger nesten 199 minutter for å score et mål.

Huseklepp fant veien til nettmaskene hvert 212. minutt de samme årene. Samtidig har Huseklepp et overlegent antall målgivende pasninger. Tallene viser uansett at utgangspunktet som erstatter for Bergens største fotballprofil, ikke er håpløst for Guastavino.

– Han har en ekstrem effektivitet i forhold til å være andre-, tredje— og sistemann på ballen, det har jeg flere statistikker på. Diego er veldig sjanseskapende. Samtidig gjør han flere feil enn Huseklepp, det er større sprik der. Han skal få lov til å gjøre litt tekniske og egne valg, det er det aksept for i gruppen. Det er ikke alltid han gjør rett, men han er heller ikke utlært, sier trener Rune Skarsfjord.

Guastavino var god i treningskampen mot Winterthur forrige uke. På øktene i Tyrkia har han trent mye alternativt, men også fått vist at siktet er innstilt i rammen bak Håkon Opdal og Piotr Leciejewski.

Grønt gress og flate baner liker han seg på. Han håper på noenlunde samme forhold når serien sparkes i gang. Fjorårets humpetitt på Stadion var et mareritt.

– Ååå. Det var forferdelig. I tillegg hadde jeg vondt i ankelen, håper banen virkelig blir bedre. I år vil jeg bli en viktigere spiller for Brann. Jeg liker å få ansvar og føle presset. Da er man i rett klubb, melder Guastavino.