Kjell Jonevret skrøt av fansen som var til stede. Foto: Svein Ove Ekornesvaag

— Vi hadde ikke mer enn 5500 tilskuere da vi kvalifiserte oss til Champions League heller. Det er vanskelig å si hvorfor det er sånn, men så lenge de som møter opp lager litt bråk og støy, så blir det bra, sier Magne Hoseth til Rbnett.

Molde skapte ikke én eneste sjanse i 1. omgang, men etter hvilen kom de til hele fem stykker. Det ga to scoringer og kamp til døren mot det tyske storlaget.

— Vi møtte et av Tysklands beste lag, og hadde dem i kne på 2-2. Både jeg og Djiby burde scoret på noen veldig store sjanser, sier Hoseth.

Skrøt av innsatsen

Midtbanespilleren beskriver Europa League-kampen som en av lagets beste denne sesongen, og skryter av den offensive tankegangen til medspillerne

- Vi har nesten aldri hatt så mange mann i boksen på innleggene som i dag. Jeg synes det var veldig mange som ville, og veldig mange som gjorde det bra , sier han.

Molde-trener Kjell Jonevret var rimelig fornøyd med det første oppgjøret av to mot Stuttgart. Selv om sjansene for avansement til play-off-nivået er ganske små, var det mye å trekke på smilebåndet av.

— Mange av guttene - og laget som helhet - hever seg i dag. Jeg synes Thomas, Magne og Daniel legger ned en voldsom løpsinnsats på midten, og fremover øser Mattias Moström på med farlige løp. Vi ble selvfølgelig slitne, og da kom Stuttgart til noen store muligheter. Men vi kunne faktisk fått et tredjemål i denne kampen, minner han på.

Skylder på jazz-vakuum

Jonevret bet seg merke i at tilskuerne sviktet Molde torsdag, men skrøt av de som faktisk hadde tatt turen til Aker Stadion.

- Tornekrattet gjorde en god jobb i dag. Det er ikke så mange som bor i Molde, og mange drar vel på ferie uka etter jazzfestivalen. Jeg håper i hvert fall at de ikke satt hjemme i stua og så kampen , sier han.

Til returkampen får Stuttgart tilbake sine fire VM-stjerner Sami Khedira, Cacau, Khalid Boulahrouz og Serdar Tasci. Mye tyder imidlertid på at førstnevnte kan bli klar for Real Madrid i løpet av kort tid.

— Alt tyder på at dette kommer til å skje, innrømmer Stuttgart-trener Christian Gross.