Finnmarkingen har hatt en fantastisk sesongstart, og kunne tatt over verdenscupledelsen med seier på søndagens sprint i Davos. 24-åringen vant på nøyaktig samme distanse på samme sted forrige helg, men kom tidlig bakpå i finalen. Men Hågen Kroghs voldsomme spurt reddet pallplassen, selv om han var 26 hundredeler fra gul ledertrøye til jul.

Italienske Federico Pellegrino vant foran russiske Alexey Petukhov. Sondre Turvoll Fossli ble nummer fem i finalen.

En tåspiss fra andreplass

I likhet med Sondre Turvoll Fossli cruiset Hågen Krogh gjennom både prologen og de innledende heatene før finalen. Men i finalen ble det langt tøffere, og nordmennene havnet bakerst i feltet. Turvoll Fossli prøvde å komme opp midtveis, men stivnet. Dermed måtte Norge sette sin lit til Hågen Krogh.

Og han prøvde seg på en langspurt som gjorde at han avanserte tre plasser. Med den klart raskeste spurten holdt finnmarkingen på å ta igjen hele feltet, men måtte til slutt se seg slått av Pellegrino og Petukhov, sistnevnte med en tålengdes avstand. Dermed var Hågen Krogh nær å ta over den gule ledertrøyen som leder av verdenscupen, men har var i realiteten lengre unna seieren enn 26 hundredeler tilsier.

Dermed tar han juleferie som nummer to i verdenscupen, bak Martin Johnsrud Sundby.

Gløersen klarte ikke følge opp

Anders Gløersen, som tok sin aller første seier i distanserenn da vant lørdagens 15 kilometer, klarte ikke å følge opp da han var tilbake i spesialøvelsen søndag. 28-åringen røk allerede i kvartfinale da han ble nummer fire i sitt heat, rett bak Paal Golberg. Golbergs tid var for dårlig, og dermed var vinneren av klassisksprinten i Lillehammer også ute før det virkelig dro seg til.

Eirik Bransdal og Tomas Northug, som ble henholdvis nummer tre og seks på nøyaktig samme distanse forrige helg, røk også ut i kvartfinalene. Petter Northug følte seg ikke pigg ved frokost, og sto over i Davos.

Nå tar verdenscupsirkuset juleferie før Tour de Ski starter 3.januar.