Mandag presenterer Olympiatoppen den endelige norske troppen, som per i dag teller 57 utøvere.

Ronny Nilsen er sportssjef i Norges Friidrettsforbund, et av forbundene som fortsatt håper å få med noen utøvere til. Så langt står friidretten med ni representanter.

— Det er snakk om i hvert fall fem-seks utøvere som kjemper for plassen sin denne uka, sier Nilsen, som kommer til å følge resultatene fra stevner både i inn- og utland tett.

Gir jernet

Blant dem som skal prøve seg er Mona Holm Solberg. I kveld - tirsdag - gjør sleggekasteren fra Kolvereid et forsøk i elitestevnet på Lillestrøm.

- Nå er det bare å gi jernet og håpe det funker brukbart. Og at forholdene er gode. Medvind og sol, da har en sleggekaster det fint , sier Holm Solberg til adressa.no.

A-kravet er 71,50 meter, B-kravet 69 meter. Tidligere i år har hun levert ett kast over B-kravet - 69,69 i åpningsstevnet på Bislett.

— Jeg vet jeg har årsbeste inne. Hvis ikke hadde jeg ikke giddet stille i dag heller, sier Holm Solberg, som åpner for å gjøre et aller, aller siste forsøk til helgen.

Hennes norske rekord er 70,43 fra NM i fjor.

Også en rekke andre utøvere har ikke helt gitt opp håpet. Med maks uttelling kan comebacket til langdistanseløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal gi OL-plass helt på tampen.

Blant de øvrige som fortsatt er aktuelle, men må bevise mer, er mangekjemperen Ida Marcussen , Mona Holm Solbergs sleggekollega Eivind Henriksen og stavhopper Cathrine Larsåsen .

Flere av disse er også i aksjon på Lillestrøm i kveld.

Dessuten rekker akkurat den fortsatt dopingtatte Erik Tysse (kappgang) å gjøre et forsøk mellom at utestengelsen er over og at den endelige troppen blir tatt ut på mandag.