Sleggekasterne Mona Holm Solberg og Eivind Henriksen klamrer seg fortsatt til OL-håpet, men ingen av dem la inn noen sterk søknad i elitestevnet på Lillestrøm tirsdag.

– Jeg gamblet en del i denne konkurransen. Derfor gikk det litt i hytt og pine for meg. Det ble litt grisekasting, for jeg satset alt på å komme over 71,50 meter, som er A-kravet til OL, sa Mona Holm Solberg til NTB.

– Nå aner jeg rett og slett ikke om det holder, men jeg har vært over B-kravet to ganger, en gang i år og en gang i fjor. Dessuten føler jeg at jeg har mange meter inne , sa hun.

Fem meter unna

På Lillestrøm tirsdag innledet hun med 66,54 meter, som ble det beste kastet hennes. Deretter fikk hun to døde kast. Hun fortsatte med 65,90 og 65,61 før hun avsluttet med dødt igjen.

– Det er få stevner, så jeg vet ikke om jeg kommer til å kaste mer før OL-fristen går ut, sa hun.

– Hva er problemet ditt akkurat nå?

– Jeg har vært litt mer ustabil teknisk den siste tiden, men fysisk er jeg bra. Det som er litt dumt er at jeg sliter litt med pollenallergi akkurat nå, og det er jo ikke akkurat noen fordel i en tøff kvalifisering, sa Holm Solberg.

Både hun og Eivind Henriksen må vente helt til mandag før de får vite om de kommer med til OL eller ikke.

Følte seg pill råtten

Henriksen klarte 73,66 meter og var snaue to meter bak sin norske rekord på 75,56 meter. Han var også drøye 30 centimeter bak B-kravet på 74 meter etter å ha innledet tirsdagens konkurranse med et dødt kast. Deretter kastet han 71,29, 72,71, 73,66, dødt og 72,34 meter.

– Jeg er i grunnen overrasket over at slegga skulle gå så langt som den gjorde her, for jeg føler meg litt råtten i kroppen etter EM. Det er tungt å være med i et stort mesterskap, ikke minst fordi jeg har vært borte en hel uke , sa Henriksen til NTB etter tirsdagens kasting.

Han slo samtidig fast at han sliter litt.

– Jeg har gjort noe feil med treningen i og med at formen ikke har holdt seg bedre, men jeg har vært over B-kravet til OL seks ganger denne sesongen, og det bør holde, la han til.

Briste eller bære

– Nå får det briste eller bære, for jeg kommer ikke til å kaste noen flere stevner nå før kvalifiseringsfristen går ut kommende søndag, sa han, før han tok en prat med sportssjefen i Norges Friidrettsforbund, Ronny Nilsen.

– Jeg mangler litt hardtrening, for det virker som om jeg yter best med litt tung trening i kroppen, sa Henriksen, som har OL-planen klar.

– Dersom jeg får klarsignal til OL, kommer jeg til å satse på fire uker med skikkelig tung trening , sa han.

Sportssjef Nilsen fikk ikke den avklaringen han hadde håpet på i Lillestrøm-stevnet. Verken Eivind Henriksen eller Mona Holm Solberg innfridde, men de gjorde heller ikke bort seg, som det heter.

Problemet for begge er at de mislyktes i kvalifiseringen i EM, som var en viktig test. Der sviktet de i og med at ingen av dem tok seg videre til finalen.

– Jeg ønsker ikke å kommentere noe som helst akkurat nå, sa Nilsen til NTB etter tirsdagens sleggekonkurranse.