Kampen mot andredivisjonslaget Florø var Hødds aller første kamp på sin nye hjemmebane denne sesongen – og også hjemmepublikummets aller første møte med sin nye trener, Hans-Erik Eriksen.

Frisk start

Det startet riktig så friskt for Hødd, som suste rett i angrep og definitivt burde tatt ledelsen allerede etter 45 sekunder da kjappe Didrik Sereba kom gjennom fra skrått hold, Florøs målvakt reddet glimrende og Christoffer Aasbak satte returen i stolpen.

Men dette ble aldri noen opptakt til en storoffensiv fra hjemmelaget side som slet veldig mot å bryte ned et lavtliggende og hardtarbeidende Florø-mannskap – som faktisk hadde de aller farligste sjansene som var helt til hjemmelaget fikk frispark sekunder på overtid: den skrudde Eirik Ulland Andersen rett over muren og i krysset fra rundt 20 meter – lekkert fra Ulland Andersen som har gjort dette før.

Dermed 1-0 til pause i en omgang som var av det heller litt kjedelige slaget med lite action foran de to måla.

Ny knallperle

Hjemmelaget gjorde ingen bytter i pausen, og kampen holdt fram i samme spor med et Hødd-lag som hadde mye ballinnehav, men som aldri spilte seg fram til de helt klare sjansene. Et par halvsjanser noterte vi før Magnus Myklebust viste fram skuddfoten etter fint forarbeid av Ulland Andersen: fra 12-13 meter banket Myklebust ballen helt oppe i vinkelen. Kort tid etter 2-0-målet burde Florø redusert, men Jan Lennart Urke reddet glimrende.

Robin Shroot fikk Hødds neste store sjanse, han erstattet en heller tam Joachim Magnussen som midtspiss etter 65 minutter. Shroot fikk ballen etter en kjapp overgang, men forsøket på et plassert skudd i hjørnet ble et vennlig tilbakespill i fanget på Florøs keeper.

Hødds beste spiller var etter vår mening Hugues Wembangomo og stopperkollega og kaptein Joakim Wrele.

– Godt fornøyd med seier

Hødd-trener Hans-Erik Eriksen var sånn passe fornøyd med kampen i sin hjemmedebut.

— Jeg er godt fornøyd med at vi vinner. Men vi varierer stort i det vi gjør, og vi spiller kampen i for mye strekk. Blir litt store rom å dekke og vi angriper ikke så synkront som vi ønsker. Litt utydelige, rett og slett. Kampen bølger litt for mye etter min smak, og vi bestemte ikke kampbildet så mye som vi hadde ønsket oss, sa Eriksen.

Slik startet Hødd: Jan-Lennart Urke, Bendik Torset, Hugues Wembangomo, Joakim Wrele, Christoffer Aasbak, Fredrik Sjølstad, Øystein Vestvatn, Magnus Myklebust, Didrik Sereba, Joachim Magnussen, Eirik Ulland Andersen