Da Petter Northug kjørte i påvirket tilstand og kræsjet 4. mai, reagerte skistjernens sponsorer på forskjellig vis.

Bilprodusenten Audi besluttet å avslutte samarbeidet, mens hovedsponsor Coop var blant dem som valgte å fortsette.

Torsdag fikk Northug sin dom, som blant annet innebærer 50 dagers soning. Etter dommen vurderer ikke Northug-sponsorene Aftenposten har snakket med samarbeidsavtalene med skistjernen på nytt.

— Dommen endrer ikke vårt samarbeid med Petter Northug, skriver kommunikasjonsdirektør i Coop Kristin Paus i en tekstmelding.

Petter Northug besøkte Coop-standen på Norway Cup i sommer. Her med bror Even Northug i bakgrunnen. Foto: NTB SCANPIX

Kristian Kjelman, talsmann for Red Bull Norge, opplyser i en epost at Northug-dommen heller ikke påvirker deres samarbeidsavtale med skistjernen.

— Viktig å hjelpe Petter

Kjetil Reinsberg er administrerende direktør i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, som inngikk en avtale med Northug 13. september 2013. Selskapet var også det første som tok standpunkt etter Northugs promillekjøring, og Reinsberg står fortsatt bak Northug.— Det har ikke dukket opp noe nytt som påvirker vårt forhold til Petter, sier Reinsberg.

— Vi sponser skiutøveren Petter Northug. Vi tar fullstendig avstand fra det han har gjort, men vi fortsetter å sponse ham. Vi er av den oppfatning at det er viktigere enn noen gang å være med å hjelpe Petter tilbake til verdenstoppen i ski. Det må vi som sponsor bidra til. Vi står urokkelig som Petters sponsor, sier Reinsberg.

- Jeg vil skamme meg resten av livet

Northug vil trolig søke om å få sone hjemme med fotlenke. Blir den søknaden innvilget vil treningsmulighetene foran 28-åringens store mål i den kommende sesong, VM i Falun, bli bedre enn hvis han må sone i fengsel.

LES OGSÅ:

For at Northug i det hele tatt skal få muligheten til å delta i Falun, må han bli enig med skiforbundet om den mye omtalte representasjonsavtalen. Tidligere torsdag gjorde skipresident Erik Røste det klart at Northug-dommen ikke påvirker forhandlingene om Northug skal få representere landslaget.

Etter rettsmøtet torsdag, kommenterte Northug selv dommen på en pressekonferanse på Rica Nidelven Hotel i Trondheim.

— Etter ulykken fikk jeg panikk og tenkte ikke klart, men jeg fokuserer på at jeg fortalte sannheten samme dag. Jeg kommer til å ha med meg denne opplevelsen resten av livet. Jeg vil skamme meg over dette resten av livet, sa Northug.