TRONDHEIM/OSLO (Adressa.no/Aftenposten): Petter Northug straffes til 50 dagers fengsel og får en bot tilsvarende halvannen månedslønn (185.000 kroner) etter fyllekjøringen i mai. I tillegg mister han førerkortet for «alltid» — noe som i realiteten betyr at han kan søke om å ta førerkortet på nytt om fem år.

Northug godtok dommen på stedet, og kort tid etter tilståelsessaken i Sør-Trøndelag tingrett, innkalte manager Are Sørum Langås til pressekonferanse.

  • Se Northugs beklagelse i vinduet over

På Rica Nidelven Hotel i Trondheim møtte skistjernen pressen. Seansen varte ikke engang i ett minutt, men 28-åringen rakk å beklage flere ganger.

Petter Northug holdt en kort pressekonferanse etter fengselsdommen og sa at han aldri kommer tli å bli kvitt skammen. Foto: Richard Sagen

— Noen svarte dager- Det har vært en tung dag for meg. Jeg har blitt påminnet de tankeløse handlingene mine i mai. Det har vært noen svarte dager de siste månedene. Og jeg beklager igjen det som skjedde, åpnet Northug.

— Jeg har sviktet mine nærmeste, ikke minst de som ser opp til meg. Og det kunne gått verre. Noe kunne blitt hardt skadet og drept.

— Etter ulykken fikk jeg panikk og tenkte ikke klart, noe som gjenspeiler det jeg sa i det første avhøret med politiet, men jeg fokuserer på at jeg fortalte sannheten samme dag.

- Vil skamme meg

— Jeg kommer til å ha med meg denne opplevelsen resten av livet. Jeg vil skamme meg over dette resten av livet.

— Det har vært ei tøff tid, og jeg er lei meg for det som skjedde. Jeg har fått dommen og akseptert den. Jeg er klar for å ta den straffen jeg fortjener. Nå ser jeg frem til å fokusere på fremtiden, sa Northug før pressekonferansen var ferdig.

Det var ingen åpning for å stille Northug spørsmål, men noe utvalgte medier får snakke med Northug én til én etter pressekonferansen. Adresseavisen er én av disse. Det intervjuet kan du lese klokka 14. Les også:

Fakta om Petter Northug jr.

  • Alder: 28 (født 6. januar 1986 i Mosvik)

  • Klubb: Strindheim

  • Yrke: Langrennsløper

  • Viktigste meritter: VM: 9 gull, 3 sølv, OL: 2 gull, 1 sølv, 1 bronse, Verdenscupen: 18 seirer, 2 sammenlagtseirer (2012/2013, 2009/10).

  • Aktuell: Har fått sin dom etter fyllekjøringen 4. mai.