Det måtte et sultent Start-mannskap til for å stoppe Rosenborgs uendelige rekke med kamper uten tap.

Rosenborg jaktet sin 27. kamp på rad uten tap og gikk på banen med stor selvtillit etter å a sikret seriemesterskapet forrige helg. Lenge så det ut til at Rosenborg skulle få det som de ville, men noen høydramatiske avslutningsminutter ødela festen for gullmestrene.

Bolaños avgjorde

Lerkendal stadion kokte da Christian Bolaños satte ballen i mål til 2-3 på straffe på overtid. Alle var innstilt på å hylle uslåelige Rosenborg etter kampen, men Start satte trønderne på plass og viste at også Rosenborg-laget er menneskelig.

Bolaños straffemål var det siste som skjedde i kampen mellom Erik Hamréns Rosenborg og Knut Tørums Start.

Rosenborg-spillerne virket friske fra start og nektet å slippe seg nedpå, selv om seriemesterskapet ble sikret med 2-0-seier borte mot Molde sist søndag. Start sto høyt de første ti minuttene og viste at de ville kjempe om seieren på Lerkendal.

Mannskapet til tidligere Rosenborg-trener Knut Tørum var fullt på høyde med vertene i første omgang, men det var likevel seriemesterne som fikk uttelling først. Ti minutt før pause ble Trond Olsen spilt nydelig fri av Per Ciljan Skjelbred. Hurtigtoget kom på ballen like før en utrustende Kenneth Høie og kunne trille kula i tomt bur.

Stokkelien igjen

Like etter scoringen fikk Mads Stokkelien en stor mulighet til å utligne, da han fikk stå alene og heade fra åtte meter, men avslutningen gikk over. Få minutter senere var Start-talentet på farten igjen. Stokkelien vendte seg fri i feltet og avsluttet, men Mikael Dorsins fot sto i veien. Så, på overtid i første omgang, lyktes det endelig for Start-spissen. Stokkelien avsluttet et langt Start-angrep med å skru ballen over og rundt en sjanseløs Rune Almenning Jarstein fra 17 meter. Dermed er Stokkelien oppe i ti seriemål.

Rosenborg overtok kommandoen etter hvilen og fikk uttelling allerede i det 54. minutt, da Rade Prica spilte opp Trond Olsen i medløp. Olsen parkerte Christian Bolaños før han klinket ballen i bortre hjørne med strak rist fra 17 meter. Kun fire minutter senere hadde nordlendingen en gedigen mulighet til å gjøre hat trick, men nølte for lenge da han kom alene med Kenneth Høie. Per Ciljan Skjelbred sendte returen i stolpen og ut.

Halvveis i omgangen fikk Mikael Dorsin en stor mulighet, da han ble spilt fri av Rade Prica – men venstrebacken lyktes bare nesten. Også innbytter Mushaga Bakenga hadde en gedigen muliget til å punktere kampen, da han ble stusset igjennom av Prica — men 17-åringen var i ubalanse og fikk ikke avsluttet ordentlig alene med keeper.

Hulsker utlignet

Da Rosenborg-supporterne trodde seieren var i boks, slo Start og innbytter Bernt Huslker til. Like før full tid glapp nemlig markeringen i Rosenborg-forsvaret og Stokkelien fikk headet ned til Hulsker som klinket læret i mål.

På overtid ble ballen slått inn i Rosenborg-feltet hvor det hersket fullstendig kaos. Dommer Tom Henning Øvrebø mente at Rade Prica dyttet til Start-stopper Clarence Goodson og pekte på straffemerket. Dermed var moroa over for Rosenborg.