– Helt unødvendig, sa Hamrén til adressa.no sent søndag kveld.

Og snakket om minuttene rett før den mye omtalte straffesituasjonen. Etter at RBK hadde hatt full kontroll på Start i 2. omgang, fikk Mads Soikkelien plutselig stå alene og heade til en umarkert Bernt Hulsker, som kunne blåse inn 2-2 fra kloss hold.

Da det til slutt endte i straffespark og tap, så Hamrén ut som han hadde fått svarteper i presseområdet etterpå.

– Jeg er nødt til å snakke med spillerne før jeg kan si mer om det som endte i straffen. Akkurat nå vet jeg ikke så mye om det. Men i dag manglet attityden i 1. omgang, og vi spilte svært svakt. Så tok vi mer tak i det i 2. omgang, men er ikke våkne mot slutten.

–Tidligere har vi også kunnet ha spille svakt, men vi har likevel vist holdning og vilje. Det skuffer meg mest i dag. Og det er selvfølgelig alltid skuffende å tape fotballkamper, sa han.

RBK hadde kontroll den første halvtimen på Lerkendal, uten å skape de helt store sjansene. Men da Trond Olsen løp inn 1-0, trodde man nok at man nå kunne senke skuldrene. De ble senket for mye. For Start tok over, og skapte flere farligheter før Mads Stokkelien på svært elegant vis lobbet inn 1-1 fra 16 meter som siste spark på ballen i 1. omgang.

Se situasjonen som førte til bråket her!

Her starter bråket på Lerkendal

I 2. omgang var det stort sett RBK, og da Olsen brente til med strak vrist tidlig i omgangen, luktet det ekstra stemning på gullfesten. I stedet klarte hjemmelaget aldri å punktere, og Start lot seg ikke be to ganger da Hulskers målsjanse til slutt kom. Før Cristiano Bolanos var iskald fra ellevemeteren.

Etter kampen var det gullfeiring med Åge Aleksandersen og nytt vers på sangen ”Ett bilde tå'n Ivers” – som var rettet mot Hamrén. Svensken visste ikke helt om det var en feiring med bismak han skulle ta fatt på når ansatte og spillere i RBK skulle samles til gullfest senere søndag kveld.

– Nei, det får vi nesten se utover kvelden, sa han.