Statistikksenter Eliteserien:

Kjell Jonevret fikk sparken som Molde-trener i går, i dag presenteres Uwe Rösler som ny trener for Romsdals-klubben.

— Jeg er glad for å være her og for å få muligheten til å være tilbake på banen. Jeg er glad for at Molde gir meg sjansen til å gjøre det jeg kan best, åpnet Rösler med å si på pressekonferansen, og fortsatte:

- Humør og selvtillit

- Hvorfor jeg er redningsmannen? Jeg ser på meg og Gunnar Halle som et team. Molde har et lag som har muligheten til å redde plassen. Jeg har sett laget på dvd-er.Det er viktig å bringe humør og selvtillit inn i spillergruppen. Jeg ville ikke vært her hvis jeg ikke mente laget var godt nok til å berge plassen. De har ikke vært så gode i går, men nå må vi fokusere på mulighetene. Molde består av en blanding av erfarne og unge spillere, nå må vi få det beste ut av hver enkelt av dem.

Rösler ville ikke si noe om disiplinen har vært god nok i Molde tidligere.

— Det er rart å bli spurt om disiplin hver gang - akkurat som tyskere er de eneste som har disiplin. Spillere og trenere må respektere hverandre - og det venter jeg her, sier tyskeren, som også sier han ikke er vant med å være i nedrykkskampen.

Etter at han måtte gå fra Viking i november, har han ladet batteriene og studert.

- Nå er jeg klar for trenerjobb, og gleder meg veldig til å møte spillerne.

Flytter til England

Gunnar Halle har vært med i Röslers team tidligere, og skal være assistent i Molde.

— Vi har jobbet godt sammen før, og det har fungert bra. Nå har vi åtte kamper på å ta de nødvendige poengene, men først må vi jobbe hardt på treningsfeltet.

- Er det aktuelt å trene Molde også etter høsten?

— Etter den siste kampen flytter jeg sammen med familien til Manchester. Der skal jeg også jobbe for TV 2, sier Uwe Rösler.

— Vil dere gjøre andre grep nå enn om dere hadde bedre tid?

- Nå er vi fokusert på hver eneste trening og må snakke mye med spillerne. Vi må finne rett formasjon og de rette 11 på banen - ha en plan og få alle til å tro på den. Gjør vi det, og finner tilbake til kjærligheten til fotballen, skal dette går bra. Jeg må velge formasjon etter hvilke spillere som er disponible. Det har jeg gjort i Viking og Lillestrøm. Molde-spillerne er gode, men slipper inn for mange mål. Det må vi gjøre noe med, selv om de selvsagt er nervøse når de ligger der de ligger på tabellen.

To uker

Første oppgave for Rösler/Halle er Strømsgodset borte.

— Nå får vi forhåpentlig to uker med gode treninger uten skader, så skal vi være klare mot Godset. Jeg har brukt samme 4-2-3-1-formasjon i Viking som Molde bruker i dag - vi kommer til å prøve forskjellig varianter på trening. Fall og Runström har klart seg bra på topp, så det kan være aktuelt med to spisser.

Klubbdirektør Tarje Nordstrand Jacobsen innrømmer at det vanker bonus om Molde klarer seg.

— Vi betaler det de er verdt. Om de redder plassen, påvirker det utbetalingen, sier direktøren, noe som også bekreftes av Rösler.

Klokken 16 har tyskeren første trening med laget.

— Jeg har lært i Viking at man ikke skal lukke treningene, smiler Rösler, og med det er pressekonferansen over.