Tom Nordlie hadde fått frist til mandag på å svare Viking på tilbudet klubben hadde kommet med. Romerikingen hadde imidlertid ikke klart å fatte en avgjørelse. Derfor ser Viking seg nå tvunget til å aktivt jobbe med andre trenerkandidater.

— Tom Nordlie er naturligvis en like sterk kandidat til jobben som det han var i går, men det er ikke sikkert han kommer til å svare ja. Derfor jobber vi nå også med andre kandidater, sier sportslig administrativ leder i Viking, Egil Østenstad. Klubben har ikke satt noe frist for når Nordlie eventuelt må svare på tilbudet.

— Han har ikke fått noe ny frist, men vi ønsker å få avklart trenerspørsmålet så raskt som mulig, sier Østenstad, som ikke vil ut med de andre aktuelle kandidatene.

Men etter det Aftenbladet erfarer, skal både Tor Thodesen og Nils Johan Semb være to navn Viking ser på som aktuelle.

Flere kandidater

Sandefjord-trener Thodesen har gjort en kjempejobb med små ressurser i Vestfold-klubben. I 2005 førte han laget opp fra 1. divisjon, og i år ble det en respektabel 9. plass i eliteserien, samt sølv i cupen. Det som taler mot Thodesen er mangel på trenererfaring. Før han kom til Sandefjord i 2005 trente han Norheimsund. Thodesen er den eneste av de aktuelle trenerne som per dato er under kontrakt.

I dagens marked finnes det flere trenere uten klubber. Nils Johan Semb er en av dem. Han har siden han fratrådte sin stilling som landslagssjef i 2004 jobbet som ekspertkommentator i TV2. Der har han gjort stor suksess og blir sett på som en av ekspertene med størst faglig tyngde. Semb har også gitt uttrykk for at han er åpen for å bli klubbtrener når tidspunktet er riktig. Tidligere har han også stilt seg positiv til en henvendelse fra Viking.

Tidligere Viking-spiller Kjell Jonevret er også ledig på markedet etter at han fikk sparken som trener i svenske Djurgården i august. Før Tom Prahl ble ansatt i Viking i 2005 var han en av de heteste kandidatene til å ta over etter Roy Hodgson.

— Det blir bare spekulasjoner, men jeg vil naturligvis alltid høre hva Viking har å si dersom de ringer, sa Jonevret til Aftenbladet tidligere i høst.

Også Hans Backe måtte gå fra sin trenergjerning tidligere i år. Svensken gjorde stor suksess i FC København, men ble sparket som trener fra greske Panathinaikos etter en snau måned i jobben tidligere i år. Etter at Roy Hodgson forlot Viking til fordel for det finske landslaget, var også Backe blant dem som ble heftigst diskutert i Jåttåvågen.

Trolig ikke Benny

Tidligere suksesstrener i Viking, Benny Lennartsson , er trolig ikke på listen over klubbens kandidater.

— Benny gjorde en fantastisk jobb i de to periodene han var i klubben. Han er utvilsomt en av de mest suksessrike trenerne vi har hatt i Viking, men alt har sin tid, svarte styreformann Ole Rugland da han var i nettmøte på aftenbladet.no tidligere i høst.

Lennartsson har de siste årene jobbet som spion for det svenske landslaget foran store mesterskap.

Det er også tvilsomt om Kjetil Rekdal er et navn som blir vurdert av Viking-ledelsen. Han representerer ikke den offensive spillestilen Ole Rugland og Egil Østenstad tidligere har gitt uttrykk for at de ønsker Viking skal stå for.