Da Aftenbladet traff stavangergutten på hotellet hans i Wimbledon i går kveld, var han sliten etter lang tid med uvisshet, men glad for å endelig ha signert ny 2,5 års kontrakt.

— Jeg kunne skrevet bok om den siste uken. Det har vært en tøff og lang prosess med kjefting og smelling, oppturer og nedturer. Men akkurat nå er jeg bare lettet.

Koster 24,1 millioner: Avtalen Fulham har inngått med Groningen gjør det klart at Premier League-klubben betaler 2,5 millioner euro (20,1 millioner norske kroner) som et engangsbeløp.

Dersom klubben berger plassen i Premier League, stiger beløpet med ytterligere 500.000 euro. Det betyr at totalsummen kan komme på 24,1 millioner kroner. Nevland vil ikke kommentere overgangssummen eller lønnen han får i klubben.

Betalte selv

Spissen har ikke lagt skjul på at Premier League-spill har fristet og da Fulham meldte sin interesse, ble håpet om gjensyn med den engelske toppligaen tent.

Men Groningen ville ikke la målfantomet gå for de 12 millionene Fulham var først var villige til å gi.

Nevland mener Groningen ba om en urealistisk sum med penger for overgangen. For å få en løsning, åpnet han sin egen lommebok.

— Jeg har måttet betale meg ut av kontrakten og er skuffet over at det endte slik. Det er snakk om flere millioner - så mye at det ikke står i stil til det jeg har råd til, sier Nevland til Aftenbladet.

- Hvordan er forholdet ditt til klubben nå?

— For å være ærlig så er det ganske anspent. Dette går ikke på spillere eller trenere, men på ledelsen i klubben. De har ønsket å få mest mulig penger ut av dette og det er for så vidt fair. Men det finnes noen uskrevne regler i fotball, som de har brutt.

- Ureint spill?

— Det har vært helt på grensen. Men det vil jeg komme tilbake til seinere.

- I boken din?

— He, he. Vi får se.

I London-klubben Fulham blir Nevland kollega igjen med nysignerte Brede Hangeland. Manager Roy Hodgson kjenner han også godt fra Viking.

— Hodgson er grunnen til at jeg er i Fulham. Han ville ha meg og jeg ville gjerne spille for ham. Han er en god trener. Brede kjenner jeg godt fra tida i Viking og jeg gleder meg til å spille med ham. Det er spesielt at vi er her samtidig.

Redning

- Du har scoret mange viktige mål for Viking, kommer du til å gjøre det for nedrykkstruede Fulham?

— Jeg vet ikke, men jeg håper det. Én mann kan jo ikke redde laget, hele laget må kjempe. Men målet er å forsterke laget og jeg håper at jeg kan gjøre det.

Målet er å bli klar til førstkommende søndag og oppgjøret hjemme mot Aston Villa.

Allerede som 19-åring reiste Erik Nevland til Manchester for å spille under Alex Ferguson, men han kom hjem uten å ha fått vist talentet sitt.

— Forrige opphold var en grei erfaring. Denne gangen blir det helt annerledes. Jeg er eldre og klokere denne gangen, sier 30-åringen, som innrømmer at han aldri hadde trodd han kom til å bosette seg i London. Med seg tar han kone og to barn.

— Eldstemann har nettopp begynt på skolen. Han har ikke noe lyst å flytte til England. Men vi skal klare dette. Nå skal jeg opp og ringe til kona og fortelle at vi skal flytte, flirer han.