FotballNederlandFoto: ProShots/DigitalsportNORWAY ONLYgroningen - utrecht 20-05-2007 play off eredivisie seizoen 2006-2007 erik nevland viert feest na afloop

Fulham og Groningen er enige om en overgang for Erik Nevland.

— Jeg kan bekrefte at Erik Nevland signerte kontrakten med Fulham for fem minutter siden , sier agent og advokat Torgeir Knutsen til Aftenbladet.no like før klokken 17.00 mandag.

Les også:

Nordmannen reiste til London mandag morgen for å gjennomføre den obligatoriske medisinske testen hos Premier League-klubben. Etterpå satte han seg ned for å signere papirene som gjør han til Fulham-spiller de neste sesongene.

— Jeg vil ikke bekrefte noe av innholdet i avtalen, sier Knutsen.

Koster 24,1 millioner

Avtalen Fulham har inngått med Groningen gjør det klart at Premier League-klubben betaler 2,5 milloner euro (20,1 millioner norske kroner) som et engangsbeløp.

Dersom klubben berger plassen i Premier League, stiger beløpet med ytterligere 500.000 euro. Det betyr at totalsummen kan komme på 24,1 millioner kroner.

Omsider klar

Nevland forhandlet frem de personlig betingelsene i forrige uke og skal ha kommet til enighet om en kontrakt på 2 1/2 år med London-klubben.

Budet fra Fulham ble godtatt av Groningen søndag.

Forrige fredag var Nevland skuffet over at overgangen tilsynelatende gikk i vasken. Groningen satte seg på bakbena da Fulham ikke ville gi mer enn 12 millioner kroner - nå har imidlertid Fulham gått med på å doble prisen.

— Jeg trodde ærlig talt at dette skulle gå i boks, men Groningen mener visstnok at jeg er verd mye mer enn det som ble budt. Når man kommer så langt at man møtes til forhandlinger, så skulle dette vært i boks, tordnet en oppgitt Nevland etterpå.

- Har vært harde tak

- Skilles du og Groningen som venner?

— Det vil tiden vise. Det har vært harde tak, for å si det sånn. Men det skal jeg gå nærmere inn på senere, sier Nevland til Aftenposten.no.

- Hva betyr denne overgangen for deg?

— Det er kjempemessig å få sjansen til å spille i Premier League igjen. Jeg kjenner Roy Hogdson fra før, men har bare rukket å snakke med ham én gang på telefon. Resten av troppen har reist til Bolton. Han sa at han veldig gjerne vil ha meg.