KRISTIANSAND: — Det var en ubehagelig beskjed å gi til Fredrik, men jeg har vært nødt til å si til ham at han ikke er med i fremtidsplanene våre, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Møte med sjefen

Torsdag formiddag var han i møte med Starts største profil, som har hatt en korttidskontrakt med klubben denne høsten. Der fikk Strømstad beskjed om at han ikke får fornyet tillit og dermed er ferdig i klubben hvor hans startet å spille fotball som fireåring.

- Fredrik er en humørspreder og en som definitivt ville vært god å ha i stallen. Men nå har vi valgt å bygge opp laget rundt Solomon Owello, og da ønsker jeg at den andre midtbanespilleren vi satser på skal ha litt mer defensive fibre enn hva jeg oppfatter at Fredrik har , sier Mjelde.

Han sier han ikke kunne love Strømstad en plass på laget neste år, og at det dermed ikke var aktuelt å inngå en ny kontrakt.

— Dessuten har vi Sondre Tronstad i bakhånd. Han er litt lik Fredrik, sier Mjelde.

Fredrik Strømstad hadde selv følgende reaksjon da Fædrelandsvennen snakket med ham like etter at han hadde fått beskjeden:

— Det var vel egentlig forventet. Jeg visste at dette kunne komme, særlig med tanke på at jeg ikke har fått spille så mye i det siste.

- Er du skuffet?

— Ja, jeg er jo det. Det hadde vært unaturlig ikke å være skuffet. Jeg føler at jeg har hatt stigning sportslig utover høsten, så det er klart at dette ikke var det utfallet jeg hadde håpet på, sier Strømstad til Fædrelandsvennen.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

Ingen suksess

Fredrik Strømstad kom tilbake til Start i sommer etter et fire år langt opphold i franske Le Mans. Utenlandsoppholdet ble aldri noen suksess, og også i fjor var 30-åringen på låneopphold i Start. Men både den gang og i høst slet Strømstad med å få tillit. I år har Strømstad spilt 15 kamper, hvorav åtte har vært som innbytter.

Strømstads agent, Stig Lillejord, sier følgende:

— Kan ikke si om jeg er skuffet over Start, de må drive sin form for spillerlogistikk. Vi har foreløpig ikke brukt ressurser på å diskutere andre klubber eller hva fremtiden eventuelt skulle bringe dersom Start skulle si nei. Nå blir det raskt et møte mellom meg og Fredrik for å finne ut hva som skjer, sier Lillejord til Fædrelandsvennen.

- Takk for fine år

Selv skriver Fredrik Strømstad følgende på sin twitterprofil:

”Da var tia i Start over! Takk for alle de fine årene jeg fikk og all støtten dere supportere har gitt meg! Lykke til neste år i TL!”

Mons Ivar Mjelde sier at han ville tatt Strømstad med videre dersom det hadde vært aktuelt å bygge laget rundt ham. Nå ble det ikke slik.

— Jeg er ikke sikker på om Fredrik hadde vært så glad for å sitte mye på benken og spille andrefiolin. Når man har vært med på så mye som han og er vant til å være blant de sentrale spillerne, så er det vanskelig å innta en mer beskjeden rolle. Dessuten synes jeg at Fredrik skal huskes for den jobben han har gjort i Start, og får et godt ettermæle. Men nå er det andre som må ta opp arven i Start, sier Start-treneren, som bekrefter at han jakter på en midtbanespiller som kan fylle en rolle som defensivt anker.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport

- Måtte være kynisk

- Er du skuffet over at dere ikke lyktes i å få Strømstad opp på et høyere nivå?

— Nei, jeg vil ikke akkurat si at jeg er skuffet. Det var riktig av oss å hente Fredrik i sommer, men jeg mener også det er riktig av oss å si stopp nå.

- Supporterne har en forkjærlighet for Fredrik. Var det derfor det var ekstra tøft å gi ham en slik beskjed?

— Ja, Fredrik har et stort hjerte for Start. Han har vært i klubben i mange år og har en viktig posisjon i supporternes hjerter. Og jeg har stor respekt for den jobben han har gjort for klubben. Men det kommer til et punkt i alle fotballspilleres karriere hvor man ikke klarer å være like god som tidligere. Slik er det . Og jeg har vært nødt til å være kynisk i forhold til hva som er best for Start rent sportslig fremover, sier Mjelde som for øvrig også bekrefter at også Olumfemi Oladapo har fått endelig beskjed om at han ikke får fornyet kontrakt med Start.