VM-forberedelsene fortsetter med uforminsket styrke ute i verden. Nederland viste lørdag at de mener alvor i jakten på landets aller første verdensmestertittel. Ungarn ble slått hele 6-1 lørdag, selv om det var magyarene som tok en tidlig ledelse.

Med fem forskjellige målscorere viste Nederland at frykten om mangel på en skikkelig goalgetter kan være ubegrunnet. Kun Arjen Robben noterte seg for to mål mot Ungarn.

Men nå holder Nederland pusten etter at tomålsscoreren måtte på sykehus for prøver etter at han pådro seg en skade i låret. Det skal være muskelen på baksiden av låret, den såkalte hamstringen, som har fått juling.

Bare noen timer senere var uhellet ute for Liverpool— og Slovakia-stopperen Martin Skrtel. Den kompromissløse forsvareren måtte gå av banen med det som var en antatt alvorlig ankelskade. De første rapportene fra legevakten tyder på at det ikke er fullt så ille som antatt. Han blir derfor med til VM.

– Skrtel har pådratt seg en hevelse i ankelen, men røntgenbildene viser ingen alvorlige skader, heter det i en melding til slovakisk TV.

Katlego Mphela scoret kampens eneste mål da Sør-Afrika fortsatte sine gode VM-forberedelser med seier over Danmark. For første gang under Morten Olsens ledelse har Danmarks beste fotballmenn tapt to kamper på rad. Olsen har ledet Danmark 107 ganger siden han overtok som landslagstrener i 2000. Det historiske nederlaget kom på Lucas Moripe stadion i Atteridgeville utenfor Johannesburg lørdag ettermiddag. Tirsdag tapte danskene for Australia.

Ghanas kamp mot Latvia i Milton Keynes i England så lenge ut til å gå mot uavgjort, men to minutter før slutt dukket Quincy Owusu-Abeyie opp og sikret seier for afrikanerne.

Du kan følge utviklingen i alle kampene her !

USA ser også sterke ut. De vant 3-1 over Australia i sin generalprøve, etter to mål av Edson Buddle før pause og en sikkerhetsventil fra Herculez Gomez på overtid.

Dagens mest målrike kom i Beograd, der to VM-klare nasjoner satte inn hele syv mål. Til slutt slo Serbia løvene fra Kamerun med 4-3. Pierre Webo ble likevel kampens toppscorer med sine to kasser for bortelaget. Milos Krasic, Dejan Stankovic, Nenad Milijas og Marko Pantelic scoret for hjemmelaget, alle før pause. Eric Maxim Choupo-Motings redusering ble den eneste scoringen i annen omgang.

Kampfakta:

Nederland – Ungarn 6-1 (1-1)

Amsterdam Mål: 0-1 Balázs Dzsudzsák (6.), 1-1 Robin van Persie (21.), 2-1 Wesley Sneijder (56.), 3-1 Arjen Robben (64.), 4-1 Mark van Bommel (71.), 5-1 Eljero Elia (74.), 6-1 Robben (79.)

Tilskuere: 50.000

Sør-Afrika – Danmark 1-0

Pretoria Mål: 1-0 Katlego Mphela (76.)

Tilskuere: 25.000

**Australia - USA 1-3 (1-2)

Mål:** 0-1 Edson Buddle (4.), 1-1 Tim Cahill (19.), 1-2 Buddle (31.), 1-3 Herculez Gomez (90.)

Johannesburg

Tilskuere: 6000

• Starts Clarence Goodson spilte 61 minutter for USA.

Ghana – Latvia 1-0 (0-0) Milton Keynes

Mål: 1-0 Quincy Owusu-Abeyie (88.)

Slovakia – Costa Rica 3-0 (1-0) Bratislava

Mål: 1-0 Douglas Sequeira (selvmål, 16.), 2-0 Robert Vittek (47.), 3-0 Stanislav Stestak (87.)

Algerie – Forente arabiske emirater 1-0 (0-0)

Fürth

Mål: 1-0 Karim Ziani (str. 50.)

Tilskuere: 13.000

Romania – Honduras 3-0 (2-0) St. Veit

Mål: 1-0 Daniel Niculae (17.), 2-0 Gheorghe Florescu (45.), 3-0 Mirel Radoi (str. 75.)

Serbia – Kamerun 4-3 Beograd

Mål: 0-1 Pierre Webo (5.), 1-1 Milos Krasic (16.), 1-2 Webo (20.), 2-2 Dejan Stankovic (25.), 3-2 Nenad Milijas (44.), 4-2 Marko Pantelic (45.), 4-3 Eric Maxim Choupo-Moting (67.)

Sveits – Italia 1-1 Genève

Mål: 1-0 Gökhan Inler (10.), 1-1 Fabio Quagliarella (14.)

Tilskuere: 30.000