USA vant 3-1 mot Australia i dagens generalprøve før VM-åpningen mot England 12.juni. Start-midtstopperen Clarence Goodson spilte de første 60 minuttene før han ble byttet ut til fordel for AC Milans Ogucho Onyewu.

Fvn.no har tidligere skrevet om at det kan være nettopp Onyewu som er Goodsons største konkurrent til en startplass i VM. AC Milan-stopperen har tidligere vært førstevalget, men på grunn av store skadeproblemer det siste året er det usikkerhet om han klarer å spille for fullt .

Goodson og midtstopperkollega Jay DeMerit får skryt av Goal.com for innsatsen deres mot fysiske angrepsspillere. Her blir det også trukket frem at innbytter Onyewu viste tegn til usikkerheter. Det påpekes også i ESPNs analyse av kampen.

I forrige treningskamp mot Tyrkia spilte Goodson de første 45 minuttene, mens Onyewu spilte de siste 45 minuttene. Ting kan dermed type på at Start-stopperen nærme seg en startplass hos USA i VM-åpningen når han i dag får tillit i en time.

Edson Buddle sendte USA i føringen etter fire minutter, men kun 15 minutter senere utlignet Tim Cahill til 1-1. Kvarteret før pause sendte Buddle USA i ledelsen igjen. På overtid fastsatte Herculez Gomez sluttresultatet til 3-1 til USA.

USA møter England, Slovenia og Algerie i gruppespillet i VM i Sør-Afrika.