Når gullet skal feires på Lerkendal søndag kveld, blir det ekstra spesielt for Rosenborgs toppscorer. På motsatt banehalvdel står moderklubben Haugesund og selv om han har møtt dem mange ganger etter overgangen i 2013, innrømmer han at det fortsatt er spesielt.

— Ja, det er klart det er det. Jeg merket det enda mer da vi spilte i Haugesund tidligere, men nå er det en vanlig kamp og jeg jubler og koser meg hvis jeg scorer. Jeg ser frem til det, sier Søderlund til adressa.no.

- Og nå er det nettopp dem du møter når du får ditt første gull?

— Ja, det er selvfølgelig spesielt og fantastisk bra timing. Det er morsomt at det er Haugesund vi møter, så får vi prøve å knuse dem igjen, sier spissen smilende.

Ingen motivasjonsproblemer

Selv om resultatet mot Haugesund ikke har noe å si for RBKs tabellposisjon og det kommer en viktigere kamp mot Lazio fire dager senere, er det ifølge Søderlund ikke noe problemer med spillernes motivasjon. Kampen mot Haugesund skal vinnes for supporterne.

— Det er at vi vil vinne foran hjemmepublikummet og få en skikkelig avslutning på Lerkendal. Vi går aldri på for å tape. Vi vil alltid vinne og gi 100 prosent, uansett hvem vi møter, sier han.

Tror søndagen blir fantastisk

Etter kampslutt får spillerne pokalen og gullmedaljene sine foran et fullsatt Lerkendal. 28-åringen gleder seg til å få feiret sammen med 21.000 trøndere.

— Jeg tror det blir fantastisk. Vi har gledet oss og vil ikke skuffe supporterne, så da må vi ut og gi 100 prosent. Det blir sikkert en fantastisk opplevelse, avslutter han.