Fredag kveld ble Kåre Ingebrigtsen kåret til årets trønderske trener blant sine egne på trøndersk fotballseminar, men Ingebrigtsen er klar på at RBK har mye å gå på mentalt om laget skal hevde seg internasjonalt.

— Vi må bli tøffere i hodet og ha mer tro på egne ferdigheter når vi spiller i Europa, sier Ingebrigtsen som har lykkes med det meste i år, men ikke å få resultat i Europa.

ÅRETS TRENER: Kåre Ingebrigtsen ble kåret til årets trener av sine egne på trøndersk fotballseminar. Sammen med sportslig leder Stig Inge Bjørnebye og assistenttrener Erik Hoftun vanket det ros og blomster før årets sesong er omme. Foto: Tor Asle Kleveland

Fredag snakket han, Erik Hoftun og sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til sine egne på trøndersk fotballseminar. Her fikk den trønderske fotballfamilien innsikt i RBKs egne vurderinger for sesongen 2015 og fokusområder for 2016. ## Her er RBKs egne begrunnelser til årets suksess i hjemlig serie og cup:

1) Sulten spillergruppe

— Fem år uten gull er lang tid. Kun Micke Dorsin og Alexander Lund Hansen har vunnet gull før. Sulten på gull preget RBK allerede fra treningsdag én i januar.

2) Godt trent

— Vi har hatt ti-elleve økter i uka inntil 2,5 time per økt og to fotballtreninger per dag i perioder. Jeg tror ingen i Norge har trent mer enn oss, sier Ingebrigtsen.

3) Humøret

— Balansegangen mellom glimt i øyet og alvor. Pål Andre Helland har det og også Ole Selnæs har en lun og fin humør selv om han ikke har vist det frem for alle. De har satt standarder og sammen fått med seg resten.

4) Tydelighet, trygghet, tro

— Vi har en tydelig definert spillestil, struktur og rolleaksept. Når Jonas Svensson har ballen så vet alle hva han tenker å gjøre med den.

5) Skaper alltid mange sjanser og scorer mye

— 2,4 mål pr match, 8,3 sjanser pr kamp.

6) Defensiv trygghet

— Andre Hansen har en helt annen måte å stå på i RBK enn i Odd, og han har vært god sammen med et forsvar som har vært solid nasjonalt. 0,8 mål i mot, 3,3 sjanser imot pr kamp.

7) Beholdt spillerne - fått nye

— En erkjennelse som hele klubben ble enige om. Det har økt styrken i spillerstallen. Vinduet i sommer var avgjørende. Spesielt ros til Bjørnebye for dette, hevder Erik Hoftun.

Skal trene bedre og smartere

- Hva blir fokusområdene i 2016?

1) Gjenskape prestasjonen som har vært

— Det er det vanskeligste i idrett. Trene enda bedre og smartere. Hente detaljer som kan gi et løft.

2) Videreutvikling av 4-3-3

— Bedre samhandling og større tempo. Alternative løsninger når motstander tar ut Ole Selnæs og indreløperne fra kampen. Kunne bruke 4-2-4 når motstander klarer å låse «døra».

3) Høyt press og gjenvinning

4) Spillerlogistikk, være i forkant

— Vi vet at fem-seks spillere er ønsket av andre klubber. Vi må ha erstattere klar den dagen en spiller blir solgt. God scouting er helt avgjørende.

— Vi må ha oversikt over markedet, vite hvem som er den neste som kommer inn , hvor han kommer fra, få inn god nok dokumentasjon over hvordan han vil fungere i vår sosiale profil, i garderobekulturen og at han kan passe inn også i vårt rollemønster. Det ubehagelige trigger oss. Sablene kommer med en gang vi får motgang. Derfor må vi være godt forberedt, sier Stig Inge Bjørnebye som får mye av æren for at de nye spillerne som har kommet har vært gode kjøp.

Også årets Ivers i 2.-divisjon ble premiert. Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter overrakte prisen til Nardos Magnus Aasarød som vant foran Byåsens Ivar Furu.

«Super-Nils» i Kent Ranums skikkelse dukket også opp på seminaret i kjent stil og lot salen få noen gode latterkuler.