TRONDHEIM (adressa.no): Alexander Sørloth har det siste døgnet vært sterkt linket til nederlandske FC Groningen.

19-åringen har som kjent vært på utlån fra Rosenborg til Bodø/Glimt denne sesongen og har foreløpig ni nettkjenninger. Det var VG som først meldte om interessen fra Nederland.

Fokus på innspurten

Da Adresseavisen tok kontakt med Alexander Sørloth onsdag morgen, ønsket ikke 19-åringen å kommentere ryktene.

— Jeg konsentrerer meg om de to siste kampene for sesongen. Har dere flere spørsmål om dette, får dere snakke med agenten min, sier Sørloth til adressa.no.

Vi har ikke lyktes med å nå Sørloths agenter Morten Wivestad og Mike Kjølø.

Faren til Alexander, Gøran Sørloth, ønsket ikke å kommentere på sønnens vegne.

— Han er gammel nok til å snakke for seg selv. Jeg prater med ham hver dag, men det vi snakker om blir mellom oss, sier Sørloth senior.

Vil beholde unggutten

Kåre Ingebrigtsen var også knapp i svaret om et eventuelt salg av den utlånte spilleren.

— Det har jeg ingen kommentar til, sier RBK-trener Ingebrigtsen.

- Ønsker du å ha ham i klubben neste år?

— Det vet du. Det har jeg svart på mange ganger tidligere.

Både Bodø/Glimt og Rosenborg ønsket å ha Alexander i sin tropp neste sesong. Jan Halvor Halvorsen i Glimt åpnet for å ta en dialog med Rosenborg, mens Kåre Ingebrigtsen ville utvikle spilleren selv.

— Det beste for Alexander til neste år er å være god nok for Rosenborg og å få spille. Det er opp til ham selv. Han er god nok for Rosenborg, det har han vist med stegene han har tatt på banen, sa RBK-treneren da.

Groningen har vært tidlig ute med spillerkjøp i år. Klubben signerte i går den islandske 16-åringen, Kolbeinn Birgir Finnson. Islendingen spiller midtbane og har signert en kontrakt til 2018.