Den svenske avisen Aftonbladet skrev i går at den tidligere Cardiff— og Molde-sjefen, er IFK Göteborgs drømmekandidat etter at Mikael Stahre fikk sparken mandag.

Arne Erlandsen var trener i IFK fra 2004 til 2006. Han synes hovedtrenerjobben i IFK Göteborg vil være et godt karrièrevalg av Solskjær.

Arne Erlandsen mener Solskjær bør takke ja til jobben som IFK Göteborg-trener hvis han får tilbudet. Foto: Digitalsport

– IFK Göteborg og Malmö i Sverige, FC København i Danmark og Rosenborg i Norge – der har du de fire største klubbene i Norden, sier Arne Erlandsen – og legger til:– Får han jobben i IFK, skal han være veldig fornøyd.

Mener IFK er større enn Molde

Ole Gunnar Solskjær ble aldri en managersuksess på balløya etter at han overtok Cardiff halvveis ut i forrige sesong. Det walisiske laget rykket ned fra Premier League, og starten på sesongen i Championship gikk heller ikke som klubbledelsen forventet. I september fikk nordmannen sparken.

– Etter å ha mislyktes i Cardiff, vil jeg absolutt ikke si at det å bli hovedtrener i IFK er en nedtur. Føler man det, så tar man helt feil. Det er en fin jobb i en stor klubb, og en institusjon og en større klubb enn den han kommer fra i Norge (Molde, journ. anm), sier Erlandsen.

Mikael Stahre hadde stor suksess med IFK Göteborg denne sesongen og endte til slutt på andreplass i Allsvenskan – kun slått av Åge Hareides Malmö. Det var derfor veldig overraskende at treneren fikk sparken.

Liste på 15 trenere

Den svenske klubben bekreftet tidligere i uken at de hadde kandidatliste på 15 personer. Da bekreftet også klubbformann at blant annet Aalesund-trener Jan Jönsson og tidligere Barcelona— og Celtic-spiller Henrik Larsson sto på listen.

IFKs sportssjef Mats Gren bekreftet i går at han hadde vært i kontakt med Solskjærs rådgiver Jim Solbakken. Men han avviste at Solskjærs kandidatur var et tema.

Solskjær og Cardiff forhandler fortsatt om en sluttavtale og partene har blitt enige om ikke å uttale seg før en avtale er i orden. Ifølge Wales Online-journalist Steve Tucker kan det hele ende i retten.