I løpet av noen korte høst­uker skal Aalesund sy sammen en helt ny trenerkabal, og spillerstallen skal fylles opp med opptil fire-fem nye mann. Og Henrik Hoff er med på alt!

Han er med i en tremannsgruppe som skal finne Jan Jönssons erstatter som hovedtrener, de andre to i den eksklusive gruppa er AaFKs styreleder Kjell Tennfjord og nestleder Reidar Mjelde.

Daglig leder Henrik Hoff er med i trenerjakten, og skal også finne nye spillere til Aalesund.

– Nå er det en gang slik at vår hovedtrener skal rapportere direkte til hovedstyret, mens alle andre trenerne skal rapportere til meg. Hovedstyret i klubben har plukket ut de tre som nå skal jobbe med trenersaken, og de valgte å satse på de samme tre som også var med på å plukke ut Jan Jönsson da han ble ansatt, forteller Hoff.– Mange synes det er rart at sportslig leder Jan Erik Sørnes ikke er med i gruppen som skal finne den nye treneren?

– Det er sikkert mange meninger om hvem som skal sitte der. Men vi tre som er i gruppa vil selvsagt forhøre oss med andre, og Jan Eriks meninger vil selvsagt bli tillagt vekt, mener Hoff.

Der også

Og sannelig skal direktøren også plukke ut hvilke nye spillere AaFK skal hente inn.

– Det er naturlig at speider Harald Aabrekk, Jan Erik Sørnes og jeg tar oss av dette, men også her lytter vi selvsagt til innspill fra andre, sier Henrik, som tydeligvis ikke har motforestillinger mot at han er med på det meste i AaFK. Både sportslig og administrativt.

Nå skal det også sies at ingen norske klubbledere har større erfaring enn Henrik, som har jobbet heltid i AaFK siden tidlig på 90-tallet. Det Henrik ikke kan om fotballjuss og reglement er ikke verdt å vite.

– Hvilke trenere er aktuelle?

– Det får du selvsagt ikke vite nå. Vi har kommet så langt at vi har begynt å diskutere konkrete navn, men vi har ikke tatt kontakt med noen aktuelle trenere så langt.

Solskjær for dyr

– Ole Gunnar Solskjær – blir han spurt?

– Nei, han blir dessverre altfor dyr for oss. Ole Gunnar skal ha med seg sin egen stab, han omgir seg som kjent med egne assistenter som han tok med seg fra Manchester United, og selv skal han også ha meget godt betalt. Så den totalpakken kan jeg her og nå si at vi ikke har råd til!

Vi slengte frampå flere navn på trenere som kunne være ledige, men Henrik lot seg ikke lokke utpå glattisen.

Navn får vi ikke av ham før kontrakt er signert – og noe annet hadde vel vært overraskende ...

– Kent Bergersen er i likhet med Jönsson på veg ut. Så hvem blir AaFKs nye assistenttrener?

– Der har vi konkludert med at vi henter assistenttreneren internt, altså at en av våre egne blir forfremmet, fastslår Hoff.

Og det betyr trolig at Karl Oskar Fjørtoft, Trond Fredriksen eller keepertrener Frank Mathisen er påtenkt denne rollen. Om da ikke AaFK lytter til veteranen Tor Hogne Aarøys ønske om å gi hovedtrenerjobben til Fredriksen og Fjørtoft på «samsen»!

– Vi er klare vi, smilte Trond Fredriksen i går ...

Satser nordisk

— Hva så med forsterkninger på spillersiden?

– Islandske Aron Thrandarsson er klar, og hans 18-årige landsmann Daniel Gretarsson er aktuell. Vi er i forhandlinger med hans klubb Grindavik, opplyser Henrik. Som også håper på positivt svar fra Brattvågs svenske spiss Carl Björck i løpet av få dager.

– Det blir nok flere, og vi vet stort sett hvem vi vil ha.

– Er det en ny trend at dere nå satser på nordiske spillere?

– Ja, det kan du kanskje si. Nordiske spillere er enklere å forholde seg til, dette gjelder både språk, kultur og levesett. Men det betyr ikke at afrikanere eller søramerikanere er uaktuelle hos oss i framtida. Vi følger med, der også, lover AaFKs mest opptatte mann de nærmeste ukene.