VALLE (Aftenposten.no): Aftenposten.no har flere ganger kommentert Morten Berres unike statistikk i Vålerenga-drakten, senest i sommer.

Etter tre måneder på sidelinjen våknet breddeholderen først ordentlig til liv i høst – nøyaktig samtidig som Vålerenga begynte å klatre oppover på tabellen.

— Tilfeldig, har vært hans egne ord, i Vålerenga hevder man noe annet.

Fornøyd

Torsdag tok man konsekvensen av at de gamle er eldst, og ga 36-åringen en ny ettårskontrakt. Han håper det ikke blir den siste.

— Jeg synes det er veldig gøy for tiden, gleder meg både til treninger og kamper, og håper jeg kan fortsette i flere år, sier Berre til Aftenposten.no.

— Man brukte å synge ”ett år til, Ronny (Johnsen), ett år til”, skal Klanen nå synge det samme til deg hver høst?

— Det kommer helt an på prestasjonene mine. For å få være med videre, må jeg levere varene på banen.

- Skaden ødela

Selv er han ikke helt fornøyd med årets sesong. Selv om Vålerenga fortsatt drømmer om medaljer, hadde han håpet å bidra mer.

— Skaden i våres, da jeg var ute i tre måneder, har satt meg tilbake. Det har vært litt tungt i høst, men jeg føler det begynner å løsne nå.

Berre har vært eldstemann i Vålerenga-garderoben i årets sesong, tett fulgt av Freddy dos Santos. Neste sesong er bestekompisen borte, men Berre frykter ikke at han skal bli noen syvende far i huset.

— Jeg tror ikke de ungguttene våre er så unge som de later som, så det går nok bra, sier Berre med et bredt glis om munnen.

Spennende prøvespiller

Det var et av de få smilene som var å se på Valle torsdag ettermiddag. Like i forkant hadde Oslo-laget spilt treningskamp mot Tromsø, som gjestene vant 2-0. Et på papiret sterkt Vålerenga-lag klarte aldri å styre kampen, og Tromsø viste seg langt mer effektive enn sine rivaler fra hovedstaden.

Berre gjorde likevel en god kamp for hjemmelaget, og var blant de bedre for Vålerenga. Prøvespilleren John Aondongu Huan viste også positive taker på den motsatte flanken.