Christer Paulsen er leder for privatmarkedet i Start.

Statistikksenter Eliteserien:

Leder for privatmarkedet i Start, Christer Paulsen , la blant annet ut følgende melding på Facebook etter at Start og Tromsø spilte 1-1 i Kristiansand lørdag.

... «Denne Tandori dommeren må virkelig finne seg et annet yrke..... FINN PÅ NOE ANNET OG GNI KRYDDERET UT AV ØYNENE» , skriver Paulsen på sin åpne profil på Facebook.

Vi følger Start:

(Artikkelen fortsetter)

Slik ser meldingen til Christer Paulsen ut. (Foto: Facebook)

Start følte seg snytt for straffe da Ole Martin Årst ble avblåst for hands etter tilsynelatende å ha dempet ballen på brystet i første omgang mot Tromsø.

Edvartsen synes ikke noe særlig om karakteristikkene fra Start-leiren.

— Jeg synes den uttalelsen taler for seg selv både med tanke på menneskesyn og sportsånd og ser ingen grunn til å senke meg til et slikt nivå for å kommentere den, sier Edvartsen til fvn.no.

Dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund reagerer også.

— Jeg håper Start rydder opp i dette. Vi har vært veldig tydelige på at dommere ikke skal delta i offentlige debatter på sosiale medier som Facebook. Jeg regner med at dette tas opp i Start. Vi så det mellom Rosenborg og Vålerenga søndag og dette er noe lignende. Vi må være forsiktige med karakterestikkene av hverandre i norsk fotball. Mye av ansvaret her ligger hos klubbene, sier Pedersen.

Christer Paulsen beklager nå det han skrev. Han forklarer at oppdateringen, som ble gjort en liten time etter kampslutt søndag, skal fjernes. Samtidig legger han ut en beklagelse.

(Artikkelen fortsetter)

VIDEO: Her vil Start ha straffespark mot Tromsø

Her vil Start ha straffe

— Jeg opplever det som min private side. Jeg beklager og det er langt fra rasistisk ment. Jeg var nok litt korttenkt etter å ha vært frustrert etter kampen, sier Paulsen til fvn.no.

Sveinung Hovstad , administrerende direktør i Start, sier følgende om Facebook-oppdateringen :

— Dette er ikke Starts syn. Vi opplever dette som hans private uttalelser. Men vi må ta lærdom av at mediene opfatter Facebook som offentlig og tenke oss om. Det gjelder alle i Start. Samtidig er det klart for oss at dette kommer opp fordi Christer er venner med noen journalister i Fædrelandsvennen. Vi synes det er litt rart at venner oppfører seg slik, sier Hovstad.