Det endte 1-1 og uavgjort mellom Start og Tromsø i Kristiansand, etter at Start kom sent i gang med eget spill på hjemmebane. Start-trener Knut Tørum var ikke fornøyd med utbyttet.

— Akkurat nå er vi veldig lite fornøyd. Vi følte vi var nærme tre poeng, men om vi ikke spiller en god kamp fra A til Å, så spiller vi periodevis bra. Sjanseskapende nok, og spesielt med den avslutningen gutta har. Etter at vi får 1-1 lukter det tre poeng, sier Tørum.

— Kan se ut som dere våkner litt seint?

— Ja, jeg hører noen sier det. Men da tror jeg de har glemt en periode i første omgang der jeg synes gutta var veldig gode. Ole Martin var gjennom der et par ganger og både Hoff og Kleiven hadde et par situasjoner vi kunne gjort mer ut av, så der var det en god periode, sier han.

Etter pause løsnet det litt mer for hjemmelaget.

- Da jobbet vi oss mer og mer inn i kampen, og slutten var veldig god. Ingen toppkamp, men en kamp det var kjipt å tape likevel. Vi var nærmest og vi var best, og vi hadde full kontroll på det som Tromsø hadde, sier Tørum.

TILs målscorer var på sin side fornøyd med ett poeng.

- Start var gode i dag, og hakket bedre enn oss. Vi var klar over at det ville bli en del defensiv jobbing. Men vi håndterte det bra, og får med oss ett poeng. Det synes vi er bra, sier TILs målscorer Remi Johansen.

Tørum om kampen

Remi Johansen om kampen

TIL i ledelsen

Lagene åpnet svært rolig i høstregnet på Sør Arena, og det skjedde ingenting de første fem minuttene. Men etter åtte minutter da smalt det! Tromsø fikk en corner, og Remi Johansen møtte ballen perfekt på første stolpe.

TIL-spilleren vant duellen med Espen Børufsen, og headet via Start-keeper Kenneth Høie og opp i nettaket. 1-0 til Tromsø.

— Det kom en perfekt corner inn fra Ruben, hard og lav. Jeg får hodet på ballen, og det var herlig å se ballen i mål, sier Johansen.

Fire minutter senere fikk Tromsø frispark fra snaue 30 meter, og de drøye 50 TIL-supporterne på bortetribunen ropte takfast ”Kayke-Kayke-Kayke”. Men det ble ingen ny frisparkperle fra Tromsøs brasilianer. Ballen gikk via Start-muren, og ble klarert unna.

Etter et drøyt kvarter kom Starts første mulighet. Børufsen fant Ole Martin Årst i feltet, men Starts toppscorer fikk ikke avsluttet skikkelig og ballen gikk utenfor TIL-keeper Marcus Sahlmans høyre stolpe.

To minutter senere var det Fredrik Strømstad som sendte en stikker til Årst, men heller ikke denne gangen traff den tidligere Tromsø-spilleren godt. Skuddet skled av foten, og gikk til side for mål.

Strømstad om kampen

Ropte på straffe

Halvveis ut i første omgang ropte hjemmefansen på straffe i Kristiansand. Rolf Daniel Vikstøl slo en lang ball på Årst i bakrom, og etter å ha mottatt ballen ble spissen regelrett løpt ned av TIL-forsvarer Saliou Ciss. Men dommer Svein-Erik Edvartsen blåste hands på Årst i forkant av taklingen. Ut i fra videobildene kan det se ut som dommeren gjorde det riktige.

Start hadde initiativet i kampen i denne perioden. Få minutter senere var det Espen Hoff som fikk ballen på sekstenmeteren, litt skjevt på mål. Hoff prøvde å skru den inn med venstre, men ballen gikk rett på keeper Sahlman.

Minuttet etter var det Avni Pepa som fikk muligheten. Strømstad slo inn et frispark, men Starts midtstopper klarte ikke å presse ballen ned, og headingen gikk over.

38 minutter ut i kampen viste Tromsø prov på fint angrepsspill. Midtstopper Ciss ble med frem i angrep, og dro en tunnel på Solomon Owello. Etter fine kombinasjoner fikk Kayke Rodrigues ballen, tok den ned på kassen og skjøt. Men skuddet fra spiss vinkel gikk tvers gjennom feltet, og Høie så ut til å ha full kontroll.

På overtid i første omgang kunne Kayke doblet ledelsen for gjestene. Brassen, med som har scoret fem mål på seks kamper, ble spilt gjennom av Ruben Yttergaard Jenssen. Kayke prøvde å skru ballen rundt Høie, men ballen skrudde feil vei og gikk til side for mål.

Alt i alt en kjedelig førsteomgang, og 0-1 til pause.

Årst om kampen

Start ville mest

Start åpnet best etter hvilen, og fire minutter ut i omgangen viste Fredrik Strømstad glimt av gammel storhet. Midtbanespilleren driblet av en par mann, og sendte i vei et skudd fra snaue 20 meter. Men ballen gikk rett på TIL-keeperen.

Start fikk en ny mulighet to minutter senere. Ciss taklet Owello med strake knotter, og fikk et fullt fortjent gult kort. Dermed frispark i skuddhold for Start. Men verken Børufsen, eller Kleiven på returen, traff godt nok.

Kayke prøvde sin fryktede skuddfot før pause, men traff ikke da. Det gjorde han heller ikke etter et snaut kvarter av andre omgang. TIL fikk frispark rett utenfor sekstenmeterstreken, og Kayke brant til. Ballen flakket, men Høie hadde kontroll og holdt ballen.

Start ville mest i andreomgang, og fikk betalt etter drøyt 70 minutter. Årst slo inn ballen etter en corner, Goodson stusset videre til Strømstad. Han chippet ballen inn foran mål, og der kunne en umarkert Vikstøl enkelt heade ballen i mål.

Målet åpnet opp kampen, og det ble mer tempo, vilje og aggressivitet i spillet. Og kvarteret før slutt fikk Start en ny sjanse. Årst stusset til Hoff, som prøvde en frekkas på keeper Sahlman. Men lobben ble for upresis og gikk utenfor mål.

I sluttminuttene kunne Start avgjort. Først var innbytter Mads Stokkelien nære ved å gi hjemmelaget ledelsen på sitt første touch på ballen. Men Sahlman gjorde en god redning, og fikk avverget. Like etterpå var Årst frempå. Goodson stusset ballen ned til Start-spissen, men skuddet gikk over mål.

Det ble lagt til fire minutter på Sør Arena, men det ble ikke flere mål. Dermed 1-1 og poengdeling i Kristiansand.