mohuslead Foto: Rune Nielsen

BRANN STADION (bt.no): Det var på trening før helgen at Branns annenkeeper Jørgen Mohus (20) skadet seg. Et leddbånd i en finger ble revet tvers av.

– Det er det ytterste leddet på fingeren, så det nytter ikke å operere heller, forklarer keepertrener Dan Riisnes.

Dermed er Jørgen Mohus blitt utespiller på treningene. Han antas å ikke kunne redde et skudd på to måneder. Nå frykter Riisnes at han skal få en ball i hånden og settes ytterligere tilbake.

Piotr står

At Piotr Leciejewski er Branns førstevalg mellom stengene er viden kjent. Polakken holdt seg frisk det meste av sesongen i fjor, men så sent som i treningskampen mot Tromsø for to uker siden måtte han stå over, på grunn av sykdom. Da var det Mohus som voktet målet, og gjorde en god figur.

Øystein Øvretveit er U18-landslagskeeper og spås en stor fremtid. Han har ikke spilt noen kamper for A-laget i sesongoppkjøringen.

Siste skuddet

Typisk nok var det treningens siste skudd som skadet Mohus.

– Jeg fikk det midt på fingeren. Det gjorde ikke vondt, men da jeg tok av meg hansken, sto fingeren i alle vinkler, sier Mohus til bt.no.

Å skade seg, bare noen dager før seriestart, var – for å si det forsiktig – ikke ideelt.

– Timingen kunne ikke vært verre, men jeg får gjøre det beste ut av det. Jeg kunne for alt i verden ønsket at denne skaden var unngått, men jeg skal være en bedre keeper når jeg kommer tilbake. Jeg skal bruke dette til å bli bedre med beina og til å trene på alt jeg kan trene på, sier Mohus.

Han er smertefri, men venstrehånden er nå bare på pynt.

– Jeg går med en skinne på fingeren, og jeg merker jo at den er der. Legene sier at dette skal lege seg selv, og det må jeg jo stole på, sier Jørgen Mohus.

Brann 2 serieåpner mot Ålgård 16. april.

– Det er en lang sesong, så jeg går ikke glipp av så veldig mye, sier Jørgen Mohus.