LERKENDAL (adressa.no): I vinter brukte RBK-trener Kåre Ingebrigtsen høyreback Jonas Svensson som målestokk for når det var nødvendig å slippe litt opp på treningene.

For Svensson er svært godt trent, og om han hadde fått nok hadde resten av spillergruppen definitivt fått nok.

Den gjennomtrente verdalingen har fått betalt denne sesongen, og har spilt hvert eneste minutt foruten den siste halve omgangen i førsterundekampen mot Vuku i vår.

Helt frem til torsdag kveld. Da Rosenborg-spillerne entret banen etter pause, var det plutselig med Tobias Mikkelsen på høyrebacken i stedet for Svensson.

Lytter til backen

På stillingen 3-0 til Rosenborg over Mjøndalen bestemte Ingebrigtsen for å gi sin trofaste sliter en pause.

— Jonas følte seg litt sliten. Og når Jonas er sliten bytter, vi ham ut. Da lytter vi til det, sier Rosenborg-treneren til adressa.no.

Tidligere i sommer sa samme mann at han hadde lyst til å prøve å bruke Svensson i alle kampene.

— Han skal starte alle kampene, men vi kan ikke være idiotiske heller, sier Ingebrigtsen nå.

— Jeg føler meg sterk

Og Svensson synes det var greit med en ekstra hvile.

— Det blir mange kamper fremover. Jeg har spilt mye, og det er fullt kjør igjen på søndag (hjemme mot Vålerenga), poengterer han.

Men han mener det ikke er noen grunn til bekymring for RBK-supporterne. Formen er fortsatt god, melder Svensson.

— Jeg føler meg sterk, og det er ikke noe problem. Jeg er uthvilt til hver kamp. Så er det litt småtterier, men ingen fare. Vi ledet 3-0 til pause, sier han.

- Da er det ålreit å være litt fornuftig innimellom?

— Ja, vi fant vel ut i samråd at det var det smarteste å bruke hodet. Vi kjenner kampprogrammet som kommer, og det var kanskje ikke nødvendig å ha meg på banen da vi ledet 3-0 hjemme mot Mjøndalen, sier Svensson.