Alexander Os (35) er tilbake der hvor han sjokkerte og vant mot verdenseliten for ett år siden, under skiskytternes sesongstart på Sjusjøen.

Med et uttalt mål om plass i troppen til VM i Oslo er det lang reise foran Os, som tross pangstarten i fjor, ikke kom til VM i fjor.

— Det gikk veldig bra her i fjor. Og det kjennes ganske bra ut nå. Jeg er veldig spent. Det er først nå jeg får svar på hvordan det egentlig er, sier Alexander Os til iTromsø.

Jakter plass i IBU-cupen

I fjor gikk han seg rett inn på laget til verdenscupåpningen i Östersund med sjokkseieren på Sjusjøen. Til helgen nytter ikke uansett resultat for å gå rett til verdenscup.

De seks løperne på elitelaget er forhåndsuttatt til Östersund. Dermed må Os gå en lengre omvei for å slå seg inn på øverste nivå denne sesongen.

TEST: Os tester løypene på Sjusjøen. Foto: Marius Hol

— Jeg må først kvalifisere meg for å gå europacup (IBU-cup). Da bør jeg gjøre det rimelig bra til helga, sier 35-åringen.Seks norske løpere får gå IBU-cup på Beitostølen neste helg.

— Det er vanskelig å si helt konkret hvilke resultater man må ha for komme med. Men det handler om å komme så høyt som mulig, slår Os fast.

Tre uker på snø

Han føler seg i hvertfall godt forberedt. Veteranen har allerede fått tre uker på snø under gode forhold i Muonio.

— Det har gått bra med treningen hele veien. Men hva man gjorde i august betyr ikke så mye når det man bli målt på er fra nå og utover, sier Alexander Os.