Det skriver Fotballforbundet på sine nettsider tirsdag.

— De fleste blussene ble kastet i retning av spillebanen, hvor to av dem landet på kunstgresset og påførte skade på underlaget. Endelig legger utvalget til grunn at hendelsene medførte en del uro og plager for kampens tilskuere, skrives det i dommen.

Hendelsen skjedde 8. november, i forbindelse med oppgjøret mellom Strømsgodset og Vålerenga i eliteserien. Kampen endte 2-2, og på tribunen skal det ifølge doms— og sanskjonsutvalget til Norges Fotballforbund ha blitt fyrt opp i overkant av 100 røykbluss, samt knallskudd og røykbomber.

— I følge NFFs sikkerhets- og arrangementsbestemmelser er det forbud mot å ha med fyrverkeri eller effekter som oppfattes som slikt, inn på arenaen. Videre skal aktiviteter supporterne ønsker å gjennomføre i forbindelse med arrangementet, på forhånd avtales og organiseres av arrangerende klubb, skrives det.

— Utvalget legger i skjerpende retning vekt på at det var et betydelig omfang av pyroteknisk materiale som ble benyttet, samt at bruken av pyroteknikk foregikk på selve kampområdet og således blant publikum.

I 2015 måtte Oslo-klubben ut med en bot på 80.000 kroner etter en lignende hendelse i en kamp mot Lillestrøm.

Hør den ferske episoden av Aftenpodden Sport hvor du får høre hvordan det er å få grisejuling i Holmenkollen og hvor Lionel Messi kanskje rappet straffe-ideen sin fra: